Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Na manifestaciji više od tisuću pasa ptičara

10.11.2010. 23:00
Na manifestaciji više od tisuću pasa ptičara


Vodstvo zadarskog Kinološkog društva Dalmatinski pas s predsjednikom Brankom Šarom, koje je ujedno organizator ove manifestacije, očekuje kako će na ovoj prestižnoj manifestaciji nastupiti preko tisuću engleskih i kontinentalnih pasa ptičara, što će ih na ispit znanja dovesti vlasnici, dreseri i vodiči iz Hrvatske, Italije, Češke, Portugala…
Zadarski kinolozi ovih se dana pripremaju za ovogodišnje 43. po redu tradicionalne međunarodne utakmice pasa ptičara. Utakmice će se pod nazivom “CAC-CACIT Zadar-Nin 2010” uz odobrenje Međunarodne kinološke federacije (FCI-a) te Hrvatskog kinološkog saveza iz Zagreba održati od 17. studenog do 1. prosinca i to na lovnim terenima ninske Lovačke udruge Jarebica – Bilotinjak, Prahulje, Rašinovac, Voše, Dumerača i Poljica te na terenima Diane – Galovac, Zemunik i Prkos, a ako bude potrebe i na biogradskim terenima.
Vodstvo zadarskog Kinološkog društva Dalmatinski pas s predsjednikom Brankom Šarom, koje je ujedno organizator ove manifestacije, očekuje kako će na ovoj prestižnoj manifestaciji nastupiti preko tisuću engleskih i kontinentalnih pasa ptičara, što će ih na ispit znanja dovesti njihovi vlasnici, dreseri i vodiči iz Hrvatske, Italije, Češke, Portugala i drugih zemalja.
Na ovaj će se način u Zadru i Ninu u 15-ak dana naći elita čuvenih vodiča, sudaca i izaslanika među kojima treba svakako istaknuti Ivana Grda, Harija Heraka, Nevena Ljubičića, Livija Pastorčića, Fiorenza Bariolu, Leandra Leandria, Dražena Tuličića, Gina Botu, Nevena Ljubičića, Antu Bilača, Dražena Tuličića, Branka Šaru, Berislava Pucara, Marijana Hruša, Milana i Dušana Uljančića, Petra Klarića, Pia Kluna i ostale.
Kako je programom predviđeno, od 17. do 23. studenog svoja znanja i sposobnosti prvi će prezentirati kontinentalni ptičari, a od 24. studenog do 1. prosinca na terene će izaći engleski ptičari s vodičima i dreserima.
Po onome što nam je kazao predsjednik KD-a Dalmatinski pas Branko Šare svečano otvorenje 43. međunarodnih utakmica pasa ptičara upriličit će se u utorak 16. studenog u zadarskom hotelu Funimation na Boriku s početkom u 19 sati. Otvaranju će najvjerojatnije nazočiti i predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza i veliki zaljubljenik u kinologiju i lovstvo dr. vet. med. Damir Skok s najbližim suradnicima.
Čelni ljudi Jarebice Neven Ljubičić i Diane Ante Jerak potvrdili su da će i ovaj put, kao uostalom i u svim sličnim dosadašnjim prigodama, njihova društva svoje lovne terene s velikim brojem divljači, posebno jarebica trčki, staviti na raspolaganje svim sudionicima ove lovno-sportske manifestacije.