Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U utakmici ispod 70 poena imamo šansu

10.11.2010. 23:00
U utakmici ispod 70 poena imamo šansu


Ako ih uspijemo limitirati ispod 70 poena onda nam šanse strahovito rastu – kazao je Škifić
Već sutra s početkom u 18.15 sati (prijenos utakmice na Sport klubu) košarkaši Borik-Puntamike imaju odraditi obvezu 6. kola A-1 lige i to na gostovanju kod Zaboka. Favorit je u ovoj utakmici više nego očit iako stanje na ljestvici neće to sugerirati. Ipak je dvorana u Bedekovčini i moćni sastav Zabočana dovoljan argument da se može prednost staviti na stranu domaćina u kojem između ostalog nastupaju i dva Zadranina, Ante Krapić te Ivan Perinčić. Što očekuju Puntamičani u toj utakmici prenio je dosad njihov najbolji igrač, Jure Škifić. On se nije libio prognoze u kojoj bi se mogao dogoditi i znak dva, a za tako nešto uvjet je limitirati Zabok ispod 70 poena.
– Nije nemoguće pobijediti ni Zabok na njihovom terenu ako budemo u ritmu kakvom možemo i znamo biti. Normalno, glavni preduvjet je da naša obrana funkcionira na pravi način. Agresivno, s velikim utroškom energije te solidnim napadačkim učinkom imamo priliku uzeti puni plijen. Ako ih uspijemo limitirati ispod 70 poena onda nam šanse strahovito rastu.
Zabok već dugi niz godina ima respektabilne momčadi za prilike u A-1 ligi, a tako je i ove sezone. U rosteru ima imena koji ulijevaju veliko strahopoštovanje poput Tomeljaka, Leža, Krapića i ostalih.
– Iznimno su kvalitetno pokriveni na svim pozicijama. Tu treba istaknuti njihovu vanjsku liniju na čelu s Tomeljakom, a pod košem se dosta toga bazira na njihovog najboljeg igrača u dosadašnjih pet utakmica, Anti Krapiću. Također im važnu ulogu ima Ivan Perinčić koji može odigrati na poziciji četiri i pet tako da su raznovrsni i u tom smislu puno opasniji. Nama ne preostaje ništa drugo nego starim već isprobanim receptom pokušati istaknuti vrline, a sakriti neke nedostatke. Svjesni smo da nemamo takvog igrača koji može svojim individualnim učinkom donijeti prevagu i riješavati utakmice. Isto tako ne možemo igrati drukčije zbog nedostatka visine i nemamo pravo na neki laganiji ili ležerniji pristup koji nas može samo dovesti u velike probleme.
Ovakva gostovanja ipak nisu opterećena onim imperativom kao domaće utakmice. Vaš plan zacrtan prije početka sezone je već debelo premašen u prvih pet kola.
– Istina, ušli smo u sezonu s određenim očekivanjima koja još uvijek vrijede, no pokazali smo da imamo određenu kvalitetu i da smo dobro posloženi. U trenutku kada smo ostali bez Ivanova nije izgledalo da ćemo uzeti četiri pobjede u pet susreta. Imamo karakternu momčad koja može odgovoriti zahtjevima u obrambenom dijelu na kojima trener inzistira. Sve u svemu unatoč raznim problemima u koje su uključeni odlasci bitnih igrača i ozljede koje su nas snašle imamo dobar kapital pred nastavak prvenstva – zaključio je Škifić.
 


Otišao Dević, vratio se Petani


Pomalo iznenađujuća vijest stigla je iz Borik-Puntamike, a odnosi se na igračku promjenu na razigravačkoj poziciji. Ante Dević barem do kraja ove sezone neće oblačiti zeleni dres, a razlog je nezaliječenost ozljede skočnog zgloba koja je prouzročila težak povratak u natjecateljski ritam A-1 lige. Alternacija na njegovoj poziciji je brzo pronađena u liku prošle sezone ponajboljeg Puntamičanina Tea Petanija koji će najvjerojatnije nakon Zaboka biti spreman za prvi nastup.
– Dević je odlučio u dogovoru s klubom odmoriti do kraja sezone i pokušati se rehabilitirati na optimalan način, a ne da se muči pokušavajući uhvatiti pravi natjecateljski ritam kojeg već neko vrijeme traži nakon ozljede skočnog zgloba. Njemu su vrata uvijek otvorena za eventualni povratak, s obzirom da se radi o vrlo korektnom sportašu i osobi koji je deset godina proveo u našem klubu – kazao je Pero Perić, sportski direktor Puntamičana.