Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Marija Grobotek koja je ubila muža – puštena iz pritvora

10.11.2011. 23:00
Marija Grobotek koja je ubila muža – puštena iz pritvora


Marija Grobotek, 63-godišnjakinja iz Krapine koja je u zadarskoj javnosti postala poznata jer 12. kolovoza ove godine na Viru samo jednim ubodom noža ravno u srce usmrtila svog dvije godine starijeg supruga Marijana, jučer je nakon nešto manje od tri mjeseca puštena iz zadarskog pritvora.
Ona je naime, iza rešetaka provela vrijeme trajanja istrage, odnosno dok nisu bili ispitani svi svjedoci. Suđenje će sada čekati na slobodi jer je tužiteljstvo procijenilo kako nema opasnosti od eventualnog bijega, ali i zbog činjenice da je u pitanju žena starije životne dobi i narušenog zdravlja.
Ona je, podsjećamo, ubila svog supruga nožem u srce nakon žestoke svađe i nakon što je on nju izudarao crijevom za vodu po cijelom tijelu. Marijan Grobotek umro je od iskrvarenja 40-ak minuta po dolasku u bolnicu unatoč naporima dežurnih liječnika da mu spase život.
Grobotek je bila odmah uhićena te privedena tada dežurnom istražnom sucu Anti Aniću, koji je donio rješenje o provođenju istrage i zadržao je u pritvoru.
Pred istražnim sucem Marija Grobotek detaljno je iznijela svoju obranu prepričavši cijeli svoj zajednički život s Marijanom.