Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zanima nas samo pobjeda

10.11.2011. 23:00
Zanima nas samo pobjeda


Imao sam problema s nožnim zglobom, ali sada je sve u redu. Trebam ga ojačati i valjda više ne bi trebalo biti problema


Dva su dana ostala do petog A-1 ligaškog ispita za košarkaše Zadra, trećeg gostujućeg, a prvog nakon dvotjedne stanke, jer su u 5. kolu bili slobodni. U međuvremenu su odigrali pripremnu utakmicu s drugom momčadi Zagreba i unatoč slaboj igri u prvom poluvremenu, uvjerljivo pobijedili te privremeno sišli s prvog mjesta na prvenstvenoj ljestvici. Tamo su sada Križevci i Split, jedine momčadi s omjerom 4-1, a upravo će tome težiti Zadrani na gostovanju u Zaboku.
– Zna se koji je naš cilj. Dobiti svaku utakmicu i dizati formu iz kola u kolo. Nažalost, prvu smo izgubili, no to je stvar prošlosti. Važno je da smo potom nanizali tri pobjede i sada idemo nastaviti na tom pobjedničkom putu. Mislim da će nam sa svakom sljedećom pobjedom biti lakše. Početak nikada nije lagan, ali mislim da polako idemo u smjeru kojem želimo – kaže Šime Olivari.
Povratak na teren
Krilni igrač Zadra u nedjelju će prvi put ove sezone biti u sastavu, nakon oporavka od ozljede zgloba, koja ga je udaljila s terena prva četiri kola. Nije Olivari odigrao ni pripremni ogled sa Zagrebom II, ali je od ponedjeljka počeo trenirati punim intenzitetom s ostatkom momčadi.
– Dobro je. Imao sam problema s nožnim zglobom, ali sada je sve u redu. Trebam ga ojačati i valjda više ne bi trebalo biti problema. Nikad se ne zna, no za sada je dobro i nadam se da će tako i ostati.
Alešu Pipanu svakako će vrlo dobro doći jedan igrač više u rotaciji, a bit će zanimljivo vidjeti kako će ga uklopiti u sustav, budući da su na krilnoj poziciji i dva igrača zaštićenog godišta, Šango i Ramljak.
– Nema tu neke prevelike filozofije. Trener određuje tko će koliko igrati, a na svakom od nas je da u vremenu provedenom na terenu pruži svoj maksimum za momčad i odradi ono što se od njega traži.
Naravno, u Zaboku još neće moći računati na pravog Olivarija, no za očekivati je da s vremenom postane važan kotačić momčadi.
– Još nisam baš na sto posto svojih mogućnosti, jer ipak nisam bio u pravom treningu više od tri tjedna, ali ide na bolje.
Spremni za Zabok
Što reći o sljedećem protivniku, koji je do sada ostvario dvije pobjede (Dubrovnik u gostima, Darda kod kuće) i dva poraza (Kvarner i Sonik u gostima)?
– Manje-više ih dobro poznajemo, kao i oni nas. Nema nekih posebnih nepoznanica, svi smo igrali jedni protiv drugih. Gledali smo ih prošli vikend protiv Sonika, koji ih je nadigrao i zasluženo pobijedio. Ipak, vidi se da u ovoj ligi momčadi igraju ponešto drugačije kod kuće nego u gostima. Mislim da je i Zabok dosta opasniji u svojoj dvorani nego vani. No, idemo tamo po pobjedu i ne zanima nas ništa drugo – jasan je Olivari.
Na koga treba posebno obratiti pozornost?
– Filip Krušlin je odigrao dobro posljednju utakmicu. Tomas i Perinčić su također dobri, iskusni igrači. Njih trojica su im vjerojatno najopasniji pojedinci. Tu je i Mikulić. Naravno, uvijek je moguće da još netko iskoči, ali mi ćemo se potruditi da ih dobrom obranom svedemo na najmanji mogući učinak.
Dvobojem sa Zabokom Zadar otvara ciklus od tri utakmice protiv momčadi koje pretendiraju na Ligu za prvaka. Uslijedit će domaći ogled protiv Jollyja, te vjerojatno najteže gostovanje u Splitu.
– Uz nas, Jolly i Split su po mom mišljenju najjače momčadi lige i sigurno nam neće biti lako. Ali uz dobru pripremu, siguran sam da svih možemo bez problema pobijediti i izdvojiti se na prvom mjestu. Potrudit ćemo se da tako i bude, no prvo trebamo misliti na Zabok. Kada to odradimo, onda ćemo se okrenuti sljedećem protivniku – za kraj će Olivari.


Klub i dalje traži nagodbu, Jusup ne pristaje




Na sastanku Upravnog odbora KK Zadra, održanom u srijedu, između ostaloga bilo je riječi i o dugu prema bivšem treneru Danijelu Jusupu. Klub je još jednom tražio nagodbu u obliku obročne isplate duga, koji iznosi nešto više od 100 tisuća eura, no Jusup na to, kako je već kazao u nedavnom razgovoru za Zadarski list, ne pristaje.
– Nismo odustali od toga, ali sve ovisi o njemu. Za sada je nepopustljiv. To je velik iznos, naročito za ovo doba godine. Nažalost, za sada nismo naišli na razumijevanje, ali još uvijek se nadamo da će se predomisliti. Mi smo otvoreni za sve razgovore i njegove prijedloge. Pokušat ćemo ponovno razgovarati s njim nakon nekog vremena pa ćemo vidjeti – kaže Edvin Šimunov, predsjednik kluba.
Kako se proces vodi preko FIBA-e, krovna košarkaška federacija će, u slučaju da klub ne isplati Jusupa u određenom roku, donijeti sankcije, koje bi se mogle direktno odraziti i na natjecateljski dio, stoga će biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će se ova situacija rasplesti.