Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Milin: Pobijedli smo remomiranog protivnika

Autor: Drago Bajković

10.11.2012. 23:00
Milin: Pobijedli smo remomiranog protivnika

Foto: Marin GOSPIĆ



Napokon je na konferenciju za novinare Zadrov strateg Ferdo Milin došao dobro raspoložen, što se ne bi moglo reći za njegovog kolegu Roya Ferenčinu koji je po dobrom starom običaju prvi dobio riliku govoriti.
– Čestitao bih Zadru na zasluženoj pobjedi. Bili su bolji, u prvom poluvremenu stvarali su prigode i jednu takvu realizirali u 45. minuti. U tom prvom dijelu nismo bili pravi i to se vidjelo iz aviona. Probali smo se vratiti u nastavku, imali smo dominaciju i stvorili neke prigode. Međutim, nismo ih znali iskoristiti. Itekaoko se osjetio izostanak četvorice mojih standardnih igrača, a oni koji su ih zamijenili nisu bili na visokom nivou. Moramo čekati sljedeću utakmicu za popravni ispit.
Zadrov strateg Ferdo Milin nije propustio prigodu najprije čestitati svojim igračima.
– Čestitao bih svojim igračima, pobijedili smo jednog renomiranog protivnika. Moji igrači su na travnjaku dali zadnji atom snage i to im se vratilo na najbolji mogući način. Slažem se da je utakmica imala dva dijela. Mi smo igrali do gola, a nakon toga smo stali. Drugo poluvrijeme nije bio dogovor da se povučemo. Dogovor je bio da stvorimo blok na 40 metara i pokušamo dati drugi zgoditak čime bi riješili pitanje pobjednika. Međutim, neplanski smo se povukli, ali Belupo to na sreću nije iskoristio. Činjenica je da moji igrači cijelo vrijeme imaju strah zbog situacije u kojoj se nalazimo i to je vjerojatno razlog zašto su se spontano povukli.
Svjestan je Milin koliko ova pobjeda donosi njegovoj momčadi.
– Činjenica je da nam je pobjeda bila više nego potrebna. Ova tri boda nas vraćaju u igru i ne trebam posebno naglašavati koliko nam znače. Psihološki. I nakon Dinama smo mislili da ćemo se dignuti i krenuti u pozitivnu seriju. Nadam se da će se o dogoditi sada. Ovo su mladi momci i svakodnevno razgovaramo na treninzima kako bi uklonili te barijere koji ih koče da igraju nogomet. Ali to je dugotrajan proces koji traje, treba biti strpljiv – kazao je na kraju svog izlaganja Milin.