U fokusu fotografija

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ
Radionica pod vodstvom fotografa Borisa Zubčića

Teorija, praksa, pregledavanje materijala, ali i izlaganje istog pred okom javnosti - sve to sadržava program EtnoOko projekta, čija je radionica pod vodstvom fotografa Borisa Zubčića započela jučer u Gradskoj knjižnici Zadar. Na teoretskom dijelu radionice polaznici su se imali priliku upoznati se s osnovama rada fotoaparata, ali i dobiti pokoji praktični savjet, nakon čega slijedi terenska nastava.

- Ideja za radionicu EtnOko proizašla je iz organizacije SEF festivala kao motivacija onim studentima koji su već i sami aktivni u domeni vizualne antropologije i bave se snimanjem etnografskih filmova ili fotografijom, pojasnila je Petra Valovičić iz udruge Antropop koja SEF festival (Students' ethnographic film festival) organizira s ciljem upoznavanja studenata sa etnografskim filmom, odnosno posebnim oblikom etnografskog istraživanja ostvarenog i prezentiranog kroz upotrebu vizualnih medija.

Onim studentima koji su već i sami aktivni u domeni vizualne antropologije i bave se snimanjem etnografskih filmova ili fotografijom, SEF festival je ovim putem omogućio predstavljanje njihovih autorskih radova kako bi ih dodatno motivirali u daljnjem angažmanu na tom području. Ipak, profili polaznika su raznoliki budući da su prijave bile neovisno o festivalu, pa među njima ima i studenata ali i jedan umirovljenik.

Nakon terenskog rada, slijedi pregledavanje i komentiranje materijala, a po završetku radionice, odabrani radovi polaznika biti će javno izloženi. Tom prilikom predstavit će se i sama udruga Antropop, te njezin SEF festival, a samo otvaranje izložbe upriličiti će koncert etno skupine Čipkice.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno