Zbog guste magle nasukao se putnički brod kod Pakoštana

Slika korisnika admin
Brod "Lumbrikata"

Zbog guste magle putnički brod "Lumbrikata" nasukao se  jučer ujutro na obalu otočića Sveta Juština, nasuprot Pakoštana. Nitko  od 22 putnika na brodu nije ozlijeđen.

Zapovjednik broda o nasukavanju je obavijestio Lučku kapetaniju Zadar, a oni Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i Nacionalnu  središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.

Brod je plovio na redovnoj liniji Vrgada - Pakoštane - Biograd, a nakon  što se nešto prije 6.30 sati nasukao na sjevernu obalu otočića, svih 22  putnika prekrcani su na zamjenski brod kojim su dalje sigurno prevezeni  do luke odredišta.

- Obavljenim očevidom na poziciji nasukanja djelatnici zadarske Kapetanije nisu ustanovili onečišćenje mora i morskog okoliša te je u okviru istrage o uzrocima u obzir uzeta činjenica da tijekom plovidbe na navedenoj liniji na moru nisu vladali povoljni vremenski uvjeti, odnosno  plovilo se po izrazito gustoj magli, izvijestili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture dodajući kako su iz Lučke kapetanije Zadar  vlasniku nasukanoga broda naložili komercijalno odsukavanje kao i izvanredni pregled broda od strane djelatnika Hrvatskoga registra brodova  radi utvrđivanja sposobnosti broda za daljnju plovidbu.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno