Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Zadarsko zajedništvo u Londonu

10.11.2016. 23:00
Zadarsko zajedništvo u Londonu


Zadarsko zajedništvo niza turističkih subjekata i institucija došlo je do izražaja kroz zajednički nastup i štand na najvećem svjetskom poslovno turističkom sajmu – World Travel Marketu (WTM) u Londonu.
Turizam Zadarske županije imao je samostalan štand veličine 16 metara zahvaljujući udruživanju: TZ Zadarske županije, TZ Zadra, TZ Biograda, odnosno tvrtki Turisthotel, Ilirija, Intermod (Pinija) i Terra Travel. Samostalno bi svakog od sudionika ovo stajalo preskupo, a participacija ne štandu HTZ-a ili nekom drugom ne bi bila toliko efektna za destinaciju kakvom se pokazuje ova. Šefica štanda Ina Sikirić ostaje odraditi posao do kraja, dok su ostali sugovornici već u Zadru. O dojmovima pitamo direktoricu TZ Zadarske županije Mihaelu Kadiju:
– Lijep i neophodan nastavak našeg sinergijskog rada na prepoznatljivosti i afirmaciji destinacije upravo na mjestu gdje svaka turistička sredina koja želi naprijed mora biti. London je, unatoč slabljenju značenja i važnosti sajmova, ostao snažno mjesto okupljanja svjetskog turizma, poslovnih razgovora, informacija o trendovima i predviđanjima kao svojevrstan snažan signal i najava iduće turističke godine. Zadovoljna sam osobno, kao i svi sudionici, sudjelovanjem na sajmu, održali smo niz dogovora, razgovora i pregovora. Ovdje se ne razgovara samo o britanskom turističkom tržištu, jer ovdje su naprosto svi iz turizma tako smo zajedno, ili naši turistički subjekti pojedinačno, imali dogovore i s belgijskim, francuskim, slovenskim i drugim kolegama i partnerima. Najave su dobre i postoje preduvjeti za još jednu rekordnu sezonu, uz naravno sve ono što je na nama za učiniti, rekla je Kadija po povratku s WTM-a poručivši kako sa samog britanskog tržišta, unatoč strahovima zbog Brexita, stižu za cijelu Hrvatsku i naš prostor vrlo dobre najave i očekivanja o nastavku dvoznamenkastog rasta.