Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Druga faza rekonstrukcije Bulevara

11.11.2017. 17:40
Druga faza rekonstrukcije Bulevara


Od ponedjeljka kreće druga faza radova na rekonstrukciji Bulevara. Zbog radova na obnavljanju kolnika za sav promet zatvorit će se istočni kolnik, od raskrižja Ulice bleiburških žrtava s Jadranskom magistralom do raskrižja s Ulicom Franka Lisice. Vozit će se obilazno, uz privremenu prometnu regulaciju zapadnim dijelom, na tek obnovljenom kolniku. Izvođač radova tvrtka Sarađen za obnavljanje kolnika na ovom dijelu Bulevara ima rok do kraja godine, odnosno mjesec i pol dana.
Iz Hrvatskih cesta saznajemo kako će ostatak Ulice Ante Starčevića, od kolodvora prema Poliklinici, dio koji je sada bio dvotračan, uslijed rekonstrukcije postati četverotračna prometnica. I u Ulici Nikole Šubića Zrinskog će se također postojeće dvije prometne trake proširti na četiri. Radovi na rekonstrukciji Bulevara međutim ovdje nisu gotovi, budući da je opseg radova pod palicom Hrvatskih cesta puno opsežniji.
Na ulicama Marka Marulića i Franje Tuđmana, od Ulice Ante Starčevića do Murvičke te Obali kralja Tomislava i Liburnskoj obali zamijenit će se postojeća kolnička konstrukcija novom.
I dok se mnogi građani pitaju zbog čega se išlo na izmjenu kolnika na Bulevaru gdje je asfalt u boljem stanju nego na mnogim prometnicama u gradu, iz Hrvatskih cesta objašnjavaju kako je kolnik prilično dotrajao te ga je bilo potrebno promijeniti.
Ugovorena vrijednost svih spomenutih radova je 32 milijuna i 139 tisuća kuna, a rok izvođenja je godinu dana, točnije do listopada 2018. godine.
Radovi se neće izvoditi za vrijeme glavne turističke sezone, a do tada se planiraju završiti započete dionice da bi činile funkcionalnu cjelinu, odgovor je kojeg smo dobili iz Hrvatskih cesta.
Podsjetimo, radovi na rekonstrukciji kolnika na Bulevaru počeli su 21. rujna, a rok za dovršetak bio je 15. studenog.
Građani će morati biti jako strpljivi u prometu budući da se u gradu radi na pet lokacija, a zbog privremene prometne regulacije otežan je promet u nekim dijelovima grada zbog čega se stvaraju gužve.