Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U ponedjeljak promjena vremena

11.11.2017. 17:43
U ponedjeljak promjena vremena


Najavljena promjena vremena koja se očekuje početkom sljedećeg tjedna neće zaobići ni Zadarsku županiju. Jaka orkanska bura koja se u pod velebitskom području očekuje u ponedjeljak i utorak donijet će osjetno zahlađenje i pad temperatura, a u zaleđu županije, u okolici Gračaca i prvi ovogodišnji snijeg.
Duško Kraljev, meteorolog, najavljuje kako će snijega u višim dijelovima županije biti jer će se tamo temperature spustiti oko nule, dok je vjerojatnost za snježne oborine u ravnokotarskom i primorskom dijelu te na otocima jako mala, odnosno ravna nuli.
– Orkanska bura koja će puhati može u primorskom dijelu donijeti pokoju pahulju snijega, ali će temperature zraka za veće oborine, snijeg, biti visoke. Dnevne temperature kretat će se od 7 do 10 stupnjeva, međutim zbog jake bure osjet hladnoće bit će velik, pojasnio je Kraljev.
Meteorolozi nakon uglavnom suhe subote te kišne nedjelje, za počeak sljedećeg tjedna najavljuju promjenu vremena koja će obilnije oborine donijeti u unutrašnjosti zemlje gdje se očekuje kako će napadati i nekoliko desetaka centimetara snijega. I dok će snijeg u unutrašnjosti stvarati probleme, na Jadranu će to činiti jaka, olujna bura s orkanskim udarima uz koju dolazi i pad temperatura zraka.
A za naredne zimske mjesece meteorolozi predviđaju kako će vrijeme biti toplije od prosjeka s manje oborina, posebice u prvim zimskim mjesecima, prosincu i siječnju. Nešto oštrija zima, s nižim temperaturama prema prognozama očekuje se krajem siječnja, odnosno u veljači.