Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Marko Banić se vratio u hrvatsku košarku

11.11.2018. 07:15
Marko Banić se vratio u hrvatsku košarku


Cedevita je, nakon promjena u stručnom stožeru kada je trenera Sita Alonsa zamijenio Slaven Rimac, obavila i prve promjene u igračkom rosteru. Raskinuti su ugovori s Joshom Magetteom i Pablom Aguilarom, a na njihova mjesta dovedeni su Marko Banić te Jakov Mustapić.
– Aguilaru i Magetteu, s kojima smo raskinuli ugovore, zahvaljujemo na dosadašnjem trudu i angažmanu u Cedeviti, te im želimo puno uspjeha u nastavku karijere – aktualne promjene je komentirbanic1011ao Veljko Mršić, sportski direktor kluba.
– Na njihove pozicije dovodimo dva domaća igrača, Jakova Mustapića i Marka Banića. Sretni smo da dvojac postaje dio naše momčadi, vjerujem da ćemo zajedno napraviti daljnji iskorak i da će se brzo uklopiti.
Zadranin Marko Banić je igrač koji je u europskoj košarci napravio odličnu karijeru. Sve je započeo u Zadru, kasnije je prešao u španjolski Bilbao gdje je proveo sedam sezona. Zatim je igrao za ruski Uniks Kazanj, španjolski Estudiantes, berlinsku Albu, opet Uniks Kazan, a prošlu sezonu proveo je u Turskoj u dresu Pinar Karsiyake. (A. D.)
— Slika