FIJOK- Filipjanski dječji festival

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
U subotu u Sv. Filipu i Jakovu
Neke od radionica na festivalu su izrada hotela za kukce, Radionica DJ-inga, Večera za grad, StreetArt, Lutkarska, Plesna, Gimnastičarska i Glazbena radionica, te radionica Foto-video reporteri

 

U sklopu projekta »KINO – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje«, održati će se 16. studenog 2019. »nulti« filipjanski dječji festival »FIJOK« s početkom od 10:00 sati, u DV Cvit, dok se ostale aktivnosti nastavljaju u Kinu Sv. Filip i Jakov.

Na drugom krugu aktivnosti Integrativni proces, održanoj 25. i 26. listopada 2019. godine, mještani, predstavnici organizacija Civilnog društva te institucija, s područja Općine Sv. Filip i Jakov izradili su idejni koncept dječjeg festivala.

Učenje i igra

Predstavljeni su prijedlozi ideje festivala, izgradnja zajedničke vizije festivala, te razrada koncepta aktivnosti na festivalu. Kao nekakav općeniti koncept festivala prihvaćeno je da festival predstavlja svojevrstan proces kreacije, u kojem bi djeca kroz zajednički trud i upornost, te kroz inicijativu i odgovornost svakoga ponaosob u procesu kreacije, iskusila zajedništvo u kojem je svatko bitan, kao nešto što je normalno, nešto u čemu se mogu osjećati zadovoljni sobom.

Neke od radionica na festivalu su izrada hotela za kukce, Radionica DJ-inga, Večera za grad, StreetArt, Lutkarska, Plesna, Gimnastičarska i Glazbena radionica, te radionica Foto-video reporteri.

Radionice za vrtić održavaju se od 10:00 do 12:00 h, a za školarce od 13:00 do 15:00 h u kinu i oko kina. Nakon radionica program se nastavlja potragom za blagom, predstavom, večerom za grad, a sve završava s diskom.

Provoditelj aktivnosti na festivalu je Centar za integrativne studije Spajalica iz Osijeka, a voditelj Damir Marinić.

Jačanje kapaciteta članova

Projekt »KINO - Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje«, s ukupnim proračunom od 2.099,720,06 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.784.762,05 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 314.958,01 HRK odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH. Prijavljen je na poziv Kultura u centru – potpora razvoju javno – civilnog partnerstava u kulturi, nositelj je Udruga za kulturu i umjetnost »U Pokretu« Lucije Mikas, uz partnerstvo Općine Sv. Filip i Jakov i Zajednice udruga »Centar nezavisne kulture«, koja je ujedno i provoditelj projekta.

Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta članova i zaposlenika OCD-ova i javnog sektora, u svrhu kreiranja zajedničkog modela sudioničkog upravljanja u kulturi i uključivanje građana u stvaranje većeg broja kulturnih i umjetničkih projekata u lokalnoj zajednici, uz paralelnu preobrazbu starog kina u Općini Sv. Filip i Jakov u KINO - Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno