Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Tko je zainteresiran za prostore u Centru kreativne industrije?

11.11.2020. 14:01


INOVAcija, Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije, objavila je javni poziv za iskazivanje interesa za prostore novog poduzetničkog inkubatora na Relji pod imenom Centar za kreativne industrije. Gradnja Centra je završena, u tijeku je opremanje, a kako kaže Katarina Colić, ravnateljica INOVAcije, useljenje u zgradu se očekuje u siječnju ili veljači sljedeće godine.
– Jako smo zadovoljni s Centrom, izvana je to moderna zgrada, iznutra kompleksni centar s jako puno sadržaja. Objavljen je poziv za iskazivanje interesa za poslovne prostore, a nakon toga ćemo krajem studenog ili početkom prosinca objaviti poziv za zakup. Potencijalni stanari poduzetničkog inkubatora imaju na raspolaganju ukupno sedam poslovnih ureda i jedan zajednički radni prostor/coworking, kao i jedan prostor za ugostiteljsku djelatnost, to jest kafić. Svi su prostori kompletno namješteni, opremljeni te imaju internetsku mrežu. Svrha Centra je pružiti podršku, prostor i opremu za poslovanje poduzetnicima na području kreativne i kulturne industrije, govori Colić.


Procjena poduzetničkog interesa
Potencijalni stanari Centra su novoosnovani MSP-ovi (mali i srednji poduzetnici) u području kreativnih i kulturnih industrija (KKI), novoosnovani MSP-ovi u području ostalih sektora koji surađuju s poduzetnicima iz KKI te postojeće inovativne tvrtke s potencijalom daljnjeg rasta u područja kreativne i kulturne industrije.
Iz Ustanove INOVACIJA pozivaju tvrtke, mlade poduzetnike, startupove, freelancere i one koji ozbiljno planiraju pokretanje poslovanja da ispune poziv za iskazivanjem interesa. Kako navodi Colić, iskazivanje interesa ni na koji način ne predstavlja obvezu za potencijalne korisnike, već će se isključivo koristiti za procjenu poduzetničkog interesa i pripremu poziva za zakup.
– Novoizgrađeni poduzetnički inkubator prostire se na četiri etaže ukupne površine 1.562,50 četvornih metara te je suvremeno opremljen. Centar će nuditi usluge zakupa uredskog i zajedničkog radnog prostora te korištenje različitih prostorno-funkcionalnih jedinica: dvorane za sastanke i edukacije, multifunkcionalnu dvoranu, tonski studio s prostorijom za snimanje i montažu, foto studio, izložbeni prostor i caffe bar s terasom.


Moguć i najam opreme
Osim korištenja infrastrukture Centar za kreativne industrije će budućim korisnicima omogućiti i najam opreme: prijenosna oprema za terensko višekanalno snimanje i foto oprema, ističu iz INOVAcije, na čijoj se web stranici može ispuniti obrazac za iskazivanje ineteresa do 16. studenog.
Podsjetimo, ukupna vrijednost projekta Centar za kreativne industrije je 24.426.848,76 kuna, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancirano 19.972.830,69 kuna.




Cijene zakupa


U pozivu su istaknute i potencijalne cijene prostora. Potencijalna mjesečna cijena zakupa uredskog prostora iznosi 70 kn/m² + 20 kn za režije. Potencijalna mjesečna cijena zakupa radne jedinice u coworkingu iznosi 600 kn (uz mogućnost odabira fleksibilnih paketa ovisno o potrebama korisnika). Zakup poslovnog prostora za obavljanje ugostiteljske djelatnosti će potencijalno iznositi 8.000 kn.