"Most" prema toleranciji

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
most_manjine
Filip BRALA
Zajedničko kulturno djelovanje nacionalnih manjina s područja Zadarske županije ima punu potporu Grada i Županije

Jučer je u Domu županije u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava radna skupina Koordinacije nacionalnih manjina Zadarske županije predstavila šesti broj časopisa nacionalnih manjina "Most".

- Već pune tri godine naših sedam nacionalnih manjina uspješno surađuje, a potvrda te dobre suradnje je i šesti broj našega zajedničkog časopisa "Most". Za dugogošnju suradnju i razumijevanje možemo prvenstveno zahvaliti predstavnicima svojih zajednica. Također zahvaljujemo Gradu Zadru kao i Zadarskoj županiji koji su nam pružili i financijsku i logističku podršku vezanu uz izdavanje časopisa, kazao je Veselko Ćakić, predstavnik srpske nacionalne manjine i predsjednik Koordinacije nacionalnih manjina Zadarske županije.

Časopis "Most" je zajednički uradak sedam nacionalnih manjina na području Zadarske županije i to Makedonaca, Srba, Bošnjaka, Mađara, Slovenaca, Albanca i Talijana. Sam časopis je koncipiran tako da su svakoj nacionalnoj manjini pripale po četiri stranice, koje mogu slobodno popunjavati informativnim sadržajima i to ponajviše vezanim uz kulturna događanja u Zadru, a posljednje četiri stranice časopisa su zajedničke. Naklada časopisa je 1.400 primjeraka.

- Ovaj časopis šaljemo ne samo članovima udruga u Zadarskoj županiji, nego i svim udrugama ovih sedam nacionalnih manjina u Hrvatskoj, kao i našim veleposlanstvima u Hrvatskoj koja ga dalje prosljeđuju našim matičnim državama, kazala je Mirjana Majić, predstavnica makedonske nacionalne manjine.

Osim časopisa "Most" do sada su nacionalne manjine zajednički organizirale i izložbu te se nadaju da će se i u budućnosti njihova suradnja uspješno nastaviti u čemu imaju i punu podršku Grada Zadra i Zadarske županije.

- Imamo iznimno dobru suradnju s Koordinacijom nacionalnih manjina u Zadarskoj županiji i smatram da je fenomen da se sedam nacionalnih manjina udružilo i zajednički izdalo časopis i to sve u duhu međusobnog razumijevanja, tolerancije kao i istovremenog održavanja i njegovanja vlastitog nacionalnog identiteta, kazao je dožupan Josip Miletić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno