Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Motivirani za humano djelo

Autor: Velimir Brkić

10.12.2008. 23:00
Motivirani za humano djelo


Krv je lijek i dar i bez nje nema života, a vi ste oni koji su zaslužni što su mnogobrojni životi spašeni, naglasio je Dušević, dodajući da je odličan odaziv članova DDK na svaku akciju istovremeno rezultat dobrog rada Aktiva i motivacije članova na humano djelovanje
Nastavljajući s organiziranjem i prikupljanjem potrebnih doza krvi Aktiv DDK Ljubač u suradnji sa Zavodom za transfuziju Opće bolnice Zadar organizirao je predbožićnu, treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Žitelji Ljupča, Ljubačkih Stanova, Matakova Briga, Podvršja i Krneze još su jedanput iskazali svoju humanost, darovavši 27 doza dragocjene tekućine. Akcija je već tradicionalno održana u školskoj zgradi, a odazvao joj se 31 darivatelj krvi. Zbog manjih zdravstvenih poteškoća, petnaestak darivatelja unaprijed je opravdalo svoj nedolazak na akciju. Isti će u dogovoru s medicinskim osobljem krv darovati u zadarskom Zavodu za transfuziju.
Osim darivatelja s manjim zdravstvenim teškoćama u ovoj akciji su nam opravdano nedostajali i naši studenti, kaže predsjednik Aktiva Mladen Dušević prisjećajući se ovoljetne akcije kojoj je pristupilo rekordnih 75 davatelja krvi.
Dušević, koji je i sam darivatelj krvi, zahvalio je na potpori sponzorima i aktivistima, a nazočnim darivateljima za istaknutu plemenitost u darivanju krvi.
– Krv je lijek i dar i bez nje nema života, a vi ste oni koji su zaslužni što su mnogobrojni životi spašeni, naglasio je Dušević, dodajući da je odličan odaziv članova DDK na svaku akciju istovremeno rezultat dobrog rada Aktiva i motivacije članova na humano djelovanje.
Kako je to i uobičajeno, za sve dobrovoljne darivatelje krvi organiziran je izuzetno bogat stol te se druženje nastavilo do kasno u noć.
Krv su dali: Milan Perković, Milan Borzin, Frane Zekanović, Tomislav Ivanec, Ivica Stojić, Ivan Dušević, Josip Miočić, Ana Dušević, Ivan Dušević, Dragan Čolak, Zdravko Dušević, Dragan Čolak, Nediljka Čolak, Zdravko Dušević, Eliana Zekanović, Ivo Dušević, Tihomir Perković, Zdravko Jordan, Ante Dušević, Stevo Vargović, Rosa Perković, Ivan Marušić, Ljubica Jordan, Zdravko Perković, Mladen Dušević, Nikolina Dušević, Tomislav Dušević, Šime Jordan.