Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Plemenita navijačka srca

Autor: Katarina Belić

10.12.2008. 23:00
Plemenita navijačka srca

Foto: Vedran SITNICA



Ideja za ovu akciju rodila se prije tri godine kada su se tornadovci sastali kako bi razgovarali o organizaciji neke od humanitarnih akcija u gradu
Već treću godinu zaredom na Odjel za transfuziju Opće bolnice Zadar dolaze i članovi Udruge navijača Tornado Zadar pa su tako došli i jučer kako bi dobrovoljnim darivanjem krvi učinili veliko i plemenito djelo.
– Uvijek se odlučimo na ovakvo humanitarnu akciju oko Božića jer je to vrijeme darivanja pa smo i mi na ovaj način htjeli nešto darovati našim sugrađanima. Iako nas ima oko 200-ak registriranih i aktivnih članova, akciji se uvijek odazove tek dvadesetak članova iz razloga što su mnogi, nažalost, spriječeni zbog raznih obaveza ili su pak u školi s obzirom da veliki dio naših navijača čine upravo srednjoškolci i studenti, kazao je Milan Bačić, član Udruge navijača Tornado Zadar.
Naime, ideja za ovu akciju rodila se prije tri godine kada su se tornadovci sastali kako bi razgovarali o organizaciji neke od humanitarnih akcija u gradu pa su se zajedno u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar odlučili da to bude darivanje krvi. Sada je već to prešlo u tradiciju koju namjeravaju nastaviti i ubuduće.
– Drago mi je da surađujemo s Udrugom navijača Tornado i da sudjeluju u ovakvim humanim akcijama jer su svi navijači perspektivni, vitalni i mladi darivatelji krvi i upravo zato, još je dugo vrijeme darivanja pred njima, kazao je Branko Kolanović, referent dobrovoljnog darivanja krvi pri Gradskom društvu Crvenog križa Zadar.