Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zaposlenik Plodina napao kolegicu i pobjegao s dnevnim utrškom

Autor: Siniša Klarica

10.12.2008. 23:00
Zaposlenik Plodina napao kolegicu i pobjegao s dnevnim utrškom

Foto: Filip BRALA



Čekao je kraj radnog vremena, pa je pričekao svoje kolegice iza stalaže s kozmetikom. U trenutku kad su prolazile kraj stalaže noseći vrećicu s dnevnim utrškom trgovine, Zdenko Budanović ih je zaskočio, udario šakom u glavu jednu od njih, zgrabio novce i pobjegao
Trgovački centar “Plodine” koji se nalazi na Jadranskoj cesti u Zadru, preksinoć oko 21.30 sati opljačkao je 50-godišnji Zdenko Budanović iz Zadra koji je zaposlenik tog trgovačkog centra.
On je jučer uz kaznenu prijavu priveden dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Milanu Pečini koji je donio rješenje o provođenju daljnje istrage te ga je pritvorio na mjesec dana.
Naime, nakon uhićenja i kriminalističke obrade u policijskoj postaji koja je jučer trajala do poslijepodnevnih sati, utvrđeno je kako je Budanović opljačkao svoju firmu i u veljači ove godine kada je uspio ukrasti 71 tisuću kuna. I tada je pljačkaš upotrijebio isti “scenarij” kao i u utorak na večer, a policiji je taj put pobjegao “za dlaku”.
Naime, nakon radnog vremena, on je maskiran čekao svoje kolegice iza stalaže s kozmetikom, a u trenutku kada su prolazile pokraj stalaže i to s vrećicom u kojoj se nalazio dnevni utržak trgovine, zaskočio ih je i šakom udario jednu od njih.
Nesretna je žena pala na pod, a razbojnik je zgrabio vreću s novcem i dao se u bijeg.
Ubrzo nakon dojave policiji, u ulici Frane Kršinića, zadarski su policajci uočili muškarca skrivenog u žbunju kojeg su odmah uhvatili. No, s obzirom na to da je pružao otpor, policajci su ga savladali i s lisicama na rukama priveli u policijsku postaju na kriminalističku obradu, a kod njega je i pronađena vreća s novcem.
Što se pak, tiče prodavačice koju je razbojnik udario šakom u glavu, njoj je odmah iste večeri pružena liječnička pomoć, a liječnici su utvrdili kako je srećom, riječ o lakšim ozljedama.
Nesretna voditeljica smjene, iako u vidnom šoku, jučer ujutro bila je na svom radnom mjestu. Međutim, nije htjela , a nije ni smjela davati izjave o ovom nemilom događaju, koji se vrlo lako mogao završiti i puno gore.
Njezin rukovoditelj Goran Parić, ali niti regionalni direktor Plodina za Dalmaciju Ante Romić, nisu htjeli odgovoriti na pitanje, zašto obližnji trgovački centri “Interspar” i “Mercator” imaju zaštitarsku službu, a “Plodine” nemaju.
No, Romić je u razgovoru tek onako usput spomenuo kako u trgovačkom centru “Plodine” na Jadranskoj cesti postoji video nadzor.
S obzirom na to da je Budanović otkriven kao pljačkaš i priveden istražnom sucu na kraju radnog vremena zaposlenika Uprave “Plodina” jučer se nije mogao dobiti njihov komentar.