Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Grad Pag ispunio obaveze, a ministarstva nisu

Autor:

10.12.2009. 23:00
Grad Pag ispunio obaveze, a ministarstva nisu

Foto: Alenka FESTINI



Grad Pag je izvršio sve financijske obveze, a trenutačno se vrše razgovori oko ispunjavanja financijskih obveza u rekonstrukciji mosta s Ministarstvom kulture i Ministarstvom prometa, mora i infrastrukture, rekao je paški gradonačelnik Ante Fabijanić
U tijeku je završna faza obnove gradskog mosta koji već pet stoljeća spaja staru gradsku jezgru sa starim pogonom solane i gradskim predjelom Prosikom. Obnova gradskog mosta je investicija teška oko 11 milijuna kuna.
– Grad Pag je izvršio sve financijske obveze, a trenutačno se vrše razgovori oko ispunjavanja financijskih obveza u rekonstrukciji mosta s Ministarstvom kulture i Ministarstvom prometa, mora i infrastrukture, rekao je paški gradonačelnik Ante Fabijanić.
Naime, radovi na rekonstrukciji gradskog mosta krenuli su u veljači ove godine. U prvoj fazi stari most je srušen i gradnja je krenula iz temelja. Potom je izgrađen novi most, odnosno betonska konstrukcija koja je bila do lipnja završena zbog turističke sezone. Kako je već bilo predviđeno, krajem rujna krenula je druga faza rekonstrukcije mosta, a radilo se na premazivanju specijalnim smjesama prostora ispod lukova kako bi se spriječila korozija. Ovih dana djelatnici Elektre Zadar završili su postavljenje elektroinstalacija, a za sljedeći tjedan je planirano postavljanje optičkog kabela što će izvršiti HT.
Kako nam je potvrdio gradonačelnik Fabijanić, na gradilište kod gradskog mosta stigle su kamene ploče kojima će se uskoro započeti oblagati rekonstruirani most. Gradski most će se oblagati kamenom dolitom, kakvim je obložena i gradska riva. Prema procjeni tvrtke Ploter iz Zadra koja već skoro godinu dana izvodi radove, obnova gradskog mosta trebali bi biti završena do kraja proljeća iduće godine. Prema idejnom projektu koji je izradila tvrtka “D i Z” iz Zadra, most će biti od kamena, s dva visoka luka.