Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Upitan opstanak Peveca u Zadru?

Autor:

10.12.2009. 23:00
Upitan opstanak Peveca u Zadru?

Foto: Adam VIDAS



Silvio Milanko, predstavnik radnika, rekao je da je trenutačna situacija u tvrtki komplicirana i ne zna se tko pije, a tko plaća. Zadarski će radnici, objasnio je, čekati rješenje stečajnog upravitelja
Iako su radnici prodajnog centra Peveca u Bjelovaru otvorili svoja vrata kupcima, njihovi kolege iz Zadra to još nisu učinili. Silvio Milanko, predstavnik radnika, rekao nam je da nemaju uvjeta za rad jer je velik broj ljudi dao otkaz pa su mnogi odjeli trgovine ostali bez radnika.
– Od 150 radnika 50-ak nas je ostalo zaposleno, ali i od nas zaposlenih je 30-ak na bolovanju. Svi smo već duže godina zaposleni u Pevecu i ostali smo jer se nadamo da će nam isplatiti zaostale plaće, a u stečajnom postupku bismo dobili i otpremnine. Ipak, gotovo svi su se pomirili da moraju tražiti posao negdje drugdje. Ja ću, primjerice, krajem ovog mjeseca otići na brod, rekao je Milanko.
Dodao je da je trenutačna situacija u tvrtki komplicirana i ne zna se tko pije, a tko plaća. Zadarski će radnici, objasnio je, čekati rješenje stečajnog upravitelja te će se o daljnjim potezima dogovarati s predstavnicima SSSH-a i svojim kolegama iz drugih centara.
Milanko je dodao da je situacija u Zadru teža zato što je Pevec unajmljivao prodajni prostor. Cijena najma je visoka i Milanko smatra da bi se teško mogli pokriti prodajom postojeće robe.
– Čak i kad bi u trgovinu došla nova roba, mislim da bi teško pokrili troškove najma pa je upitno hoće li zadarski centar opstati čak i u slučaju da se tvrtka Pevec spasi, zaključio je Milanko.