Veliki, poštovani i časni predsjednik

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
misa_biskup
Zadrani su se pomolili za preminulog predsjednika dr. Franju Tuđmana

Zadarski nadbiskup mons. Ivan Prenđa u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je svetu misu zadušnicu u povodu desete godišnjice smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske, dr. Franje Tuđmana. Mons. Prenđa u uvodnim je riječima pozvao vjernike na molitvu za hrvatsku domovinu koju, kako navodi nadbiskup, želimo izgrađivati uz Božju pomoć.

- Božja otkupiteljska ruka bila je darežljiva u povijesnim mijenama koncem 20. stoljeća. Imali smo nacionalno vodstvo s predsjednikom Franjom Tuđmanom na čelu, u povijesnom trenutku ostvarenja snova tolikih hrvatskih pokoljenja. Imali smo mlado pokoljenje hrvatskih sinova i kćeri spremnih na velike žrtve. Na desetu godišnjicu smrti našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, sjećamo se i njegove osobe, velike, poštovane i časne, koja je odigrala veliku ulogu u novijoj povijesti hrvatskoj, kao prvog predsjednika hrvatske države. Uključimo ga u svoje molitve, kazao je nadbiskup zadarski.

- Moramo biti čvrsti u poštivanju etičkih načela o životu i obitelji, da se štite i poštuju kršćanska načela naravnog zakona obrane i zaštite ljudskog života od začeća do prirodne smrti, dostojanstvo braka i obitelji te slobodan izbor vjerskog odgoja i vjeronauka u školi. Svjesni da izgradnja doma i domovine nije kratkoročna, pozvani smo svojim moralnim načelima i molitvom dati odgovor naporima da se domovina izgradi u društvo u kojem će vladati pravo i pravednost, solidarnost, zdrava osjetljivost za odgoj djece i mladeži te odgovornost za nacionalni identitet u zajednici europskih naroda. Vjerujem da je o takvoj Hrvatskoj sanjao i njezin prvi predsjednik, naveo je mons. Prenđa.

Uz ostale vjernike, misi zadušnici nazočili su gradonačelnik Zvonimir Vrančić i predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno