Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Odbojkašicama Zadra u goste stižu Splićanke

10.12.2010. 23:00
Odbojkašicama Zadra u goste stižu Splićanke


Odbojkašice Zadra danas na Višnjiku u 17 sati dočekuju drugu ekipu Splita, koja je ušla u Prvu ligu ove godine jer se liga proširila s 12 na 14 klubova. U svojoj prvoj sezoni Splićanke, čiji prvi sastav pojačan s dvije Brazilke igra u Europi, u 11 kola imaju 5 pobjeda i 6 poraza sa sveukupno osvojenih 15 bodova te drže sedmo mjesto. Zadranke imaju isti omjer poraza i pobjeda, ali bod manje i na tablici su kao osme odmah iza gošći, koje su ih nakon pobjede u prošlomu kolu s Marčanom kući prestigle.
Ekipa trenera Roberta Kresoje na tradicionalno teškomu gostovanju kod Rovinja u prošlomu je kolu osvojila bod, a liberica zadarskoga sastava Ivona Magaš zadovoljna je s učinjenim u gostima.
– U petomu setu gubile smo 12:1 i došle smo do 13:12, 14:13 i Nini Hrabrov je lopta na paralelu otišla 5 centimetara u aut. Izgubile smo utakmicu ali je stvarno bilo super, stvarno smo igrale dobro i ne sjećam se kada je bila onakva atmosfera – rekla je Ivona Magaš, a za Splićanke govori kako su ipak nepoznanica.
– Ne sjećam se da smo ikada igrali protiv njih, ali mislim kako je to dobra ekipa. Ali mi smo doma i vjerojatno ćemo imati malo više šanse od njih za pobjedu, a i ta zadnja utakmica protiv Rovinja digla nam je raspoloženje. Bit ćemo i potpune jer u Rovinj nije išle Lucija Pavin zbog obveza na fakultetu, a i Lucija Perić je bila u Zagrebu zbog nekih obveza pa mislim kako bi to trebalo dobro izgledati. Nedostajat će Amy Lovrić, jer je na putu – podrobno je izvijestila Ivona Magaš, koja se na mjestu libera dopunjuje s Lovrić.
 Zadranke igraju pretposljednju utakmicu polusezone i samo su tjedan dana do okončanja lige. U zadnjemu će kolu u goste Marčani i bilo bi lijepo kada bi sezonu završile u gornjem dijelu tablice, a za to bi im današnja pobjeda protiv Splita trebala.
Dok je Prva ženska liga odigrala dosad 11 kola i sljedeći će tjedan zaokružiti prvi dio sezone, drugoligašice će do predaha također odigrati još dva kola, ali ih onda 22. i 23. siječnja čeka još jedan susret polusezone jer nisu ubacile kolo više između kola koja su se igrala vikendom. Donat, koji je dosada skupio najviše bodova od 4 naša sastava, neće igrati ovaj tjedan jer je susret s Novom Mokošicom odgodio. Sutra će protiv Kaštela DC II s početkom u 13 sati u gostima zaigrati ekipa Arbanasa, a također u nedjelju, ali kao domaćini igrat će ekipe Zadra II i Bibinja. Bibinjke u svojoj dvorani OŠ Stjepana Radića ugošćuju treću ekipu Splita 1700 u 14 sati, a Zadar II će na Višnjiku s početkom u 11 sati dočekati Vodice.