Promaknuti Dragan Oljica i Nenad Matešić

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
zemunik_vojarna_10
Adam VIDAS
Iz vojarne u Zemuniku

U prigodi Dana Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, predsjednik republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Ivo Josipović donio je, na prijedlog ovlaštenih predlagatelja, odluke o redovnom i izvanrednom promaknuću za 24 pripadnice i pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske. Brigadir Ivan Konc redovno je promaknut u čin brigadnog generala.

Bojnici Davorin Gregurić, Bili Levanić, Luka Ivančić, i Željko Šimić redovno su promaknuti u čin pukovnika. Također su redovno promaknuti: 5 satnika u čin bojnika, 5 poručnica u čin natporučnica, 5 poručnika u čin natporučnika. Izvanredno su promaknuti jedna satnica u čin bojnice i  jedan satnik u čin bojnika. Pohvalom vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i ministra obrane, a za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća pohvaljen je  brigadir Zdenko Sokić.

Među promaknutima je i Zadranin, pukovnik Dragan Oljica, inače zamjenik zapovjednika Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u Vojarni Zemunik, koji je  redovno je promaknut u čin brigadira. Od Zadrana, također je, u čin pukovnika proimaknut predavač i istom središtu bojnik Nenad Matešić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno