Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Promaknuti Dragan Oljica i Nenad Matešić

10.12.2010. 23:00
Promaknuti Dragan Oljica i Nenad Matešić


U prigodi Dana Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, predsjednik republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Ivo Josipović donio je, na prijedlog ovlaštenih predlagatelja, odluke o redovnom i izvanrednom promaknuću za 24 pripadnice i pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske. Brigadir Ivan Konc redovno je promaknut u čin brigadnog generala.
Bojnici Davorin Gregurić, Bili Levanić, Luka Ivančić, i Željko Šimić redovno su promaknuti u čin pukovnika. Također su redovno promaknuti: 5 satnika u čin bojnika, 5 poručnica u čin natporučnica, 5 poručnika u čin natporučnika. Izvanredno su promaknuti jedna satnica u čin bojnice i  jedan satnik u čin bojnika. Pohvalom vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i ministra obrane, a za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća pohvaljen je  brigadir Zdenko Sokić.
Među promaknutima je i Zadranin, pukovnik Dragan Oljica, inače zamjenik zapovjednika Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u Vojarni Zemunik, koji je  redovno je promaknut u čin brigadira. Od Zadrana, također je, u čin pukovnika proimaknut predavač i istom središtu bojnik Nenad Matešić.