Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Murvici zadovoljni osvajanjem petog mjesta

10.12.2010. 23:00
U Murvici zadovoljni osvajanjem petog mjesta


Odigravanjem zaostalih susreta protekli vikend konačno je i službeno okončan jesenski dio prvenstva ŽNL, gdje je u konkurenciji 12 klubova prvak prvog dijela natjecanja postala momčad Podgradine iz istoimenog mjesta u općini Posedarje sa 23 boda (24:12).
Od ostalih momčadi iznenađenje je novak u ligi (nakon 40 godina pauze) sastav Murvice koji je na koncu jesenskog dijela natjecanja osvojili visoko 5. mjesto (pet pobjeda, dva remija i četiri poraza), s gol-razlikom od 23:14. Inače, prema riječima trenera Murvice Elvisa Čuline, njegova momčad je nakon formiranja ušla u prvenstvo takoreći bez priprema sastavljena uglavnom od igrača podrijetlom iz Murvice, pa su zato i neki rezultati jesenas s malo sreće i spretnosti mogli i biti bolji, jer se sastav uigrao tek u finišu prvog dijela natjecanja. Tako su možda neočekivano izgubljena dva susreta u Poličniku (gdje je Murvica igrala kao domaćin) protiv vodeće Podgradine (0:1) i drugoplasiranog Debeljaka (0:2), ali su zato u gostima Murvičani briljirali u Zemuniku (pobjeda 3:1) i u Sv. Filipu i Jakovu (2:2), pa je ipak plasman na petu poziciju realnost.
Od igrača, koji su jesenas igrali trener Čulina je pohvalio braniče Milu Romića i Matu Vidaića, kapetana i veznog Ivana Lučića te napadača Kristijana Paleku (dao pet golova), Valentina Vučkovića i mladog Dadu Marinkovića, a iznio je i jedan kuriozitet da je za Murvicu jesenas zabijalo golove čak devet različitih strijelaca. Za nastavak prvenstva na proljeće trener Čulina je dao zadatak Upravi kluba na čelu s predsjednikom Svetkom Ćustićem, da se zimskoj stanci angažira jedan vratar (cijelu jesen je branio Tomislav Proroković) i jedan kvalitetan stoper, a sam trener je već sada najavio početak priprema za drugi dio prvenstva za nedjelju 23. siječnja kako bi se temeljito pripremili za proljeće.