Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pomladile se nepobjedive Babe

Autor: Čedo Fabulić

10.12.2012. 23:00
Pomladile se nepobjedive Babe


U restoranu Špar na Puntamici nakon muških boćarskih turnira održan je prvi ženski turnir na kojem je sudjelovalo četrnaest ekipa iz raznih gradskih predjela. Na dvodnevnom turniru nastupile su ekipe: Danke, Babe, Ferali, Sikavice, Plave, Crno bijeli svijet, Šigurece, Otočki šuplji bataljun, More i ja, Kapurice, Gradine, Relaks, Bulin i Fortis. Nakon pretkola i prvog kola, drugog dana turnira odigrana je završnica, od četvrtfinala do finala nakon kojeg je ekipa Babe izišla kao pobjednik. Babe, odnosno Bokanjarke u polufinalu su bile uspješnije od puntamiških Šigureca slomivši njihov žilavi otpor pred kraj utakmice. U drugom polufinalu dokazane boćarice Relaksa lako su pobijedile također bokanjačku ekipu Fostis.
U utakmici za treće mjesto nakon naizvjesne borbe Šigurece su tijesnom pobjedom (21:19) osigurale brončanu medalju. Potom su u finalu Babe i Relaksice također vodile napetu borbu i kao što su pobijedile Šigurece tako je pred Babama pala i ekipa Relaksa. Babe su još jednom pokazale da imaju bolju koncentraciju kada najviše treba. Toliko su dobro valjale da im je sudac Mile Gazić “prijetio” – doping kontrolom! I doista, u Babama nisu bježali od dopinga koji im je, kako su to rekli u pobjedničkom sastavu, bila odlična atmosfera u Šparu. Organizatori Marina Vukoša i Branko Dunić obećali su da će nakon uspjele premijere turnir postati tradicionalan. Za najbolju igračicu turnira proglašena je Elda Matešić, članica pobjedničke ekipe.
Polufinale: Babe – Šigurece 21:14, Relaks – Fortis 21:11. Za treće mejsto: Šigurece – Fortis 21:19. Finale: Babe – Relaks 21:16.
Redoslijed
1. BABE: Mirjana Mirkić, Dušanka Kanjer, Elda Matešić, Branka Prišlin.
2. RELAKS: Kristina Mustać, Ana Markulin, Jagoda Ivica, Ankica Rogić.
3. ŠIGURECE: Edita Mičić, Marina Vukoša, Slavija Mičić, Milena Nikolovski.
4. FORTIS: Tatjana Marasović, Jadranka Drča, Slavica Marić, Oktavija Troskot.