Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Tražili smo se i našli

Autor: Viktor Bogut

10.12.2012. 23:00
Tražili smo se i našli

Foto: Marin GOSPIĆ



Uspjeli smo nametnuti svoj ritam u posljednjoj četvrtini, odnosno napravili smo ono čemu smo težili tijekom cijele utakmice – kaže Žorž
Sonik-Puntamika još u ovoj sezoni nema niti jedan poraz u službenim utakmicama. O osam utakmica A-2 lige ostvareno je osam pobjeda, a nakon subote broj poraza na kontu nije se promijenio, iako se to možda moglo i očekivati, jer su u Jazine stigle Križevci, stabilni prvoligaš koji je predvođen Ivanom Grgatom ipak bio favorit u drugom “dijelu” Kupa Krešimira Ćosića. Ipak, odličnom igrom, posebno u drugoj četvrtini zadarska momčad uspjela je stići do velike pobjede i izboriti osminu finala.
– Utakmica se kretala u skladu s očekivanjima. Igrali smo dobru obranu od prve minute, ali imali smo problema s napadom, što i nije čudno jer tijekom cijelog tjedna nismo imali cijelu momčad na okupu i bilo se izuzetno teško spremati za ovu utakmicu – rekao je trener Puntamičana Marko Žorž, čija je momčad napravila veliki preokret u posljednjoj četvrtini.
– Imali smo i malo sreće. Pogodili smo neke šuteve, oni su neke promašili, ali u tom periodu smo još dodatno podigli razinu svoje igre. Uspjeli smo nametnuti svoj ritam, odnosno napravili smo ono čemu smo težili tijekom cijele utakmice. Još smo dodatno poboljšali igru u obrani, što je rezultiralo kvalitetnom tranzicijom, a tada nam se i otvorilo u napadu.
Velika pobjeda protiv Križevaca donijela je Sonik-Puntamici dvoboj s riječkim Kvarnerom 2010, trenutačnim liderom A-1 lige i momčadi koja je u prvom dijelu sezone prezentirala vrhunsku košarku. Velik danak u njihovom uspjehu imali su i Jure Škifić i Ivica Radić, bivši igrači Zadra, a nedavno im se pridružio i Ante Smolić.
– Sigurno da ćemo morati imati mnogo više raspoloženih igrača ako mislimo imati šanse u toj utakmici. Riječ je o momčadi koja je jača od Križevaca i koja vodi u A-1 ligi. Ne treba uopće govoriti tko je favorit u toj utakmici. No, ponovo napominjem – nama je Kup sekundaran. Svoje utakmice moramo pobjeđivati u A-2 ligi i to nam je primarno. Sigurno da u Kupu postoji veliki sportski motiv, ali to je sve. Sve naše misli usmjerene su na prvenstvo – dodao je Žorž, svjestan da, ako njegov sastav u subotu uspije slaviti i protiv Kvarnera kod kuće, u četvrtfinalu ide na – Zadar.


Danas s Metkovićem


Puntamičane već danas u 16 sati u Jazinama čeka odgođeni dvoboj 9. kola A-2 lige protiv Metkovića, koji je posljednjeplasirana momčad lige.
– Iako se može govoriti o lakšim i težim protivnicima, oni za nas ne postoje. Mi se na isti način moramo spremiti i za Kvarner i Križevce i za Metković. Ove utakmice moramo pobjeđivati ako mislimo ostvariti naš cilj – istaknuo je Žorž.