PRIJETNJE SMRĆU NAČELNIKU VIRA "Netko če u cimitar, a netko u zatvor. Vidjet čemo tko če gdje"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Umjesto o odlukama i točkama o kojima se raspravljalo na sjednici Općinskog vijeća Općine Vir, jučer su na Viru glavna tema razgovora bile prijetnje koje su tom prigodom pljuštale i s jedne i druge strane. Svađa je nastavljena i izvan vijećnice pa je tako načelnik Vira Kristijan Kapović, nakon sjednice, SMS porukama primio prijetnje smrću, a u potpisu poruka s nepoznatog broja je Mladen Vučetić.

- Ovo danas ti je bilo zadnje smeče jedno, pun mi te je k*** više, zapamti da ti gubiš više u našem ratu. NETKO ČE U CIMITAR, A NETKO U ZATVOR. VIDJET ČEMO TKO ČE GDJE? JA SAM SPREMAN NA SVE? NE ZNAM DALI SI I TI? - transkript je poruke koja je očito zabrinula Kapovića te je on pošiljatelja prijavio policiji.

Policija je tako s Vira zaprimila dvije prijave, osim Kapovićeve, i onu oporbenih vijećnika zbog uvreda i prijetnji upućenih im od strane načelnika tijekom eksplozivne sjednice.

Tim povodom jučer je čelništvo Općine Vir medijima poslalo i priopćenje o cijelom događaju iz kojeg se može iščitati kako se Kapović osjeća životno ugroženim te se apelira na represivni državni aparat (policija, državno odvjetništvo) da zaštiti svoje građane, jer ukoliko to ne učine "bit će prisiljeni iskoristiti pravni institut samopomoći koji podrazumijeva da građani u nedostatku funkcioniranja države i državnih institucija su u mogućnosti svim sredstvima zaštiti svoju imovinu i život".

Ostatak priopćenja odnosi se na burnu sjednicu, a prenosimo ga u cijelosti:

"Na sjednici Općinskog vijeća Općine Vir, održanoj u utorak, 9.12.2014. godine, s početkom u 13 sati, pojavio se kao "gost" Henri Radović, osoba koja je višestruko kazneno procesuirana i osuđivana za teška kaznena djela, a sve u cilju da svojim osobnim prisustvom izvrši pritisak na načelnika Općine Vir. Inače, Henri Radović zajedno sa Željkom Bojovićem zvanim Žac osobe sa međunarodnim kriminalnim dosjeom i višestrukim počiniteljem teških kaznenih djela u više je navrata prijetio načelniku Općine Vir. Imenovani pripadnici kriminalnih skupina fizički su napali i prijetili smrću članovima načelnikove obitelji za što su podignute kaznene prijave protiv dotičnih osoba za pokušaj iznude, fizičke napade te prijetnje smrću. Odmah nakon temperamentne rasprave i završetka sjednice Općinskog vijeća, načelnik Općine Vir Kristijan Kapović zaprimio je dvije SMS poruke. Prva izrazito uvredljivog sadržaja po njega, njegovu obitelj i poslovne suradnike, a u drugoj izravna prijetnja smrću od strane Mladena Vučetića, osobe kažnjavane i osuđene za najteža kaznena djela, uključujući i zlouporabu vatrenog oružja. Navedeni ljudi, direktno su povezani sa političkom platformom tzv. građanske udruge "Vir bez podjela" kojoj je na čelu  dr.sc. Marko Vučetić na način da prisustvuju  na skupovima dotične udruge, u okviru udruge djeluju prema svojoj okolini i javnosti te aktivno politički agitiraju".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno