SEDAM DANA NAŠIH MALIH GUŠTA Pod šatorom na Poljani Šime Budinića čak 98 izlagača

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Naši mali gušti, deveta po redu izložba hrane, pića, delikatesnih proizvoda i suvenira održat će se u Zadru od 12. do 18. prosinca na Poljani Šime Budinića, ispred crkve sv. Šime, istaknuto je na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Novina ovogodišnje manifestacije, osim promjene lokacije, jest i rekordan broj izlagača. Naime, za sudjelovanje se prijavilo 98 izlagača iz cijele Hrvatske, što potvrđuje činjenicu kako su Naši mali gušti postali nezaobilazni u prezentaciji tradicionalnih domaćih proizvoda.

Manifestacija Naši mali gušti koju organizira Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Zadar, po prvi put se održala u 2006. godine u skromnoj organizaciji, a devet godina kasnije polako počinje preuzimati karakter međunarodne manifestacije.

- Sam početak, prije devet godina, osmišljen je na način veće promocije kvalitetnih i autohtonih proizvoda otočnih proizvoda i onih iz zaleđa. Tada je na Našim malim guštima sudjelovalo svega 35 izlagača tradicijskih proizvoda. Iz godine u godinu polako je prestajala nositi epitet županijske, te je prerasla u manifestaciju na kojoj sudjeluju proizvođači, mali tradicijski obrti, udruge, zadruge i ostali iz cijele Hrvatske okupljajući sve veći broj izlagača i posjetitelja, kazao je Denis Ikić, direktor HGK Županijske komore Zadar, prisjetivši se početaka manifesetacije.

Naime, ova izložba ujedno je i prilika kako bi mali proizvođači plasirali svoje proizvode kupcima.

- Na Poljani Šime Budinića bit će postavljen šator veličine 300 metara kvadratnih, a iako će biti skučen prostor, s obzirom na broj izlagača, nadamo se kako neće biti većih primjedbi, rekao je Ikić, dodavši kako izlagači mogu sudjelovati tri, pet ili svih sedam dana koliko će se manifestacija trajati.

Petar Pedišić, viši stručni suradnik u Odjelu za poljoprivredu, prehranu i ribarstvo, na jučerašnjoj je konferenciji predstavio program događanja koji očekuje sve posjetitelje.

- Izložba Naši mali gušti otvorit će se u 11 sati 12. prosinca uz nastup zbora Poljoprivredno-prehrambene škole "Stanka Ožanića", nakon čega će uslijediti obilazak izlagača na štandovima. U petak i ponedjeljak uslijedit će različita predavanja, stručni skupovi i radionice o sigurnosti hrane, inovativnim sušarama i mogućnostima financiranja iz EU fondova, te degustacija maslinovog ulja u organizaciji udruge "Olea", najavio je Pedišić.

Ukupni troškovi Naših malih gušta iznose 60 do 61 tisuću kuna, a budući da izlagači ne plaćaju štandove, preporuka Županijske komore je da na ovoj manifestaciji izlože proizvode po nešto nižim cijenama kako bi se približili kupcima.

Manifestacija će biti otvorena od petka do četvrtka, od 10 do 21 sat.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno