Kreveti signalizacijskim sustavom povezani s dežurnim osobljem

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Na Odjelu pedijatrije svi iskazali zadovoljstvo zbog realizirane donacije

Zadarska Liga protiv raka zaslužna je za još jednu u nizu vrijednih donacija Općoj bolnici Zadar, ovoga puta Odjelu pedijatrije. Riječ je o opremanju ovog odjela najsuvremenijim signalizacijskim sustavom kojim su bolnički kreveti pacijenata na pedijatriji povezani s dežurnim osobljem odjela točnije središnjim pultom. Povodom ove donacije jučer je na Odjelu pedijatrije Liga protiv raka organizirala konferenciju za novinare, na kojoj su ovaj sustav, koji je u funkciji već dva mjeseca, predstavili djelatnici pedijatrijskog odjela.

Idejni začetnik Marija Ljubičić

- Projektom nazvanim "Moj zvončić" Liga protiv raka još je jednom pokazala koliko vodi računa o najmlađim zadarskim bolesnicima, te je u suradnji s bolnicom i OTP bankom osigurala sredstva potrebna za njegovu realizaciju, kazao je Vladislav Tomčuk, tajnik Lige protiv raka Zadar, dodajući kako je idejni začetnik projekta Marija Ljubičić, diplomirana medicinska sestra i glavna sestra na Odjelu za pedijatriju, koja je i pojasnila na koji način funkcionira sustav "zvončića".

- Svaki od 28 kreveta povezan je signalizacijskim sustavom s centralnim pultom na odjelu, na način da nakon što pacijent pritisne tipku uređaja koji se nalazi uz krevet, osoblje odmah vidi otkuda poziv dolazi, što omogućuje i da reakcija na poziv bude što brža. Ovakav digitalizirani SOS sustav osoblju značajno olakšava rad, a malim pacijentima povećava sigurnost i omogućuje pravovremenu reakciju na njihov poziv, kazala je sestra Marija Ljubičić, dodajući kako je ova dojavna jedinica dio bolničkog standarda koji moraju ispunjavati svi odjeli. Na pedijatriji je, naime, sličan sustav postojao, ali je bio neispravan, te je uvođenje ove najmodernije signalizacijske tehnologije unaprijedilo uvjete rada zadarske pedijatrije.

Projekt "Moj zvončić" stajao je oko 50.000 kuna, od čega je 25.000 donirala Liga, 10.000 OTP banka, a ostatak Opća bolnica Zadar. Odjel pedijatrije je ovom prigodom Ligi protiv raka i OTP banci na donaciji uručio zahvalnice. U ime Lige zahvalnicu je primio predsjednik Lige dr. Branko Dukić, a u ime banke Danijela Omelić iz Direkcije marketinga i korporativnih komunikacija i Jana Vukić iz sektora maloprodaje.

U pripremi i nove donacije

Na konferenciji je još iznesen i podatak kako je godišnje oko 1.500 djece hospitalizirano na ovom odjelu, dok ih se kroz prijam obradi i do 10.000. Kad je riječ o malignim bolestima kod djece one obuhvaćaju 1 posto ukupnih oboljenja, što srećom nije veliki broj, a mali Zadrani oboljeli od raka zbrinjavaju se na odjelima za dječju onkologiju u većim bolničkim centrima.

Konferencija za medije jučer je iskorištena i kako bi Liga protiv raka najavila neke od svojih sljedećih donacijskih projekata. Tako je predsjednik Lige dr. Branko Dukić kazao kako je u planu nabavka semifleksibilnog endoskopa za rigidnu bronhoskopiju za potrebe Odjela pulmologije, čija je cijena 56.810 kuna, od čega će Liga sudjelovati s iznosom od 35.000 kuna, u što je uračunat i PDV. Također, Liga će za potrebe Odjela dermatovenerologije nabaviti digitalni dermatoskop u punom iznosu, te za potrebe Onkološkog dispanzera digestor za citostatike u iznosu od 50 posto nabavne cijene.

Inače, sve donacije koje se tiču nabavke medicinske i ostale opreme, pa tako i donacija signalizacijskog sustava za pedijatriju, Liga dogovara s bolničkim odjelima sukladno njihovim trenutačnim potrebama i prioritetima, te naravno financijskim mogućnostima samih donatora.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno