Predstavljena knjiga Andreje Malte

Slika korisnika admin
Andreja Malta izdala je drugu knjigu

U organizaciji Slovenskog kulturnog društva Lipa Zadar u četvrtak je u Gradskoj knjižnici Zadar održano predstavljanje knjige „Vsakdanje stvari" (Svakodnevne stvari) autorice Andreje Malte.

Dvojezično izdanje

Riječ je o njenoj drugoj knjizi, do sada je izdala i zbirku priča „Lica i naličja ljubavi". Članica je udruge zadarskih pisaca ZaPis, Hrvatskog društva književnika - ogranak Zadar i Slovenskog kulturnog društva Lipa Zadar. A kako su „Vsakdanje stvari" dvojezično izdanje, na predstavljanje su došli ne samo Slovenci, već i brojni drugi zadarski poklonici njenog rada. Okupljene je pozdravio i predsjednik Slovenske izseljenske matice, Janez Rogelj. On se posebice osvrnuo na slovenske autore koji umjetnički djeluju po cijelom svijetu, stvarajući takozvanu iseljeničku literaturu. Andreja Malta je jedna od tih autorica s obzirom da piše i na slovenskom i na hrvatskom jeziku, kako poeziju, tako i prozu.

Detalji karte života

- Na slovenskom je nostalgična i okupirana bezvremenskim temama, a na hrvatskom je 'svakodnevna', brine se prije svega za isticanje značaja svakodnevnih stvari: lijepih no i onih manje lijepih, no i jednih i drugih detalja karte života, moglo se čuti na promociji.

Gost promocije je bio i kolumnist Zadarskog lista Mario Padelin koji je izveo nekoliko prigodnih skladbi. Nikola Šimić Tonin, predsjednik Hrvatskog društva književnika, zadarskog ogranka istaknuo je autoričinu osobnu i književnu dvojnost, ne ispustivši spomenuti ni to kako njena  zbirka otvara i neka egzistencijalna pitanja. Program je uključivao i predstavljanje Mirjam Mimi Dadić iz Plesne udruge „Nimeta" Zadar, a nakon promocije uzvanici su se družili na prigodnom božičnom domjenku za koji su se angažirali članovi Slovenskog kulturnog društva Lipa Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno