Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ma kakva gripa, mog pulastra može samo lonac dotuć!

10.12.2016. 23:00
Ma kakva gripa, mog pulastra može samo lonac dotuć!


Rođo, u nas ima svake stvari. Uskoro ćemo tenkove i avione prodavati. Samo da malo Kinezi olabave granicu i nema problema, jer svaka roba nađe kupca, uz gromoglasan smijeh posjetitelja jučer je komentirao Benkovački sajam jedan od izlagača.
Benkovački sajam je svakog desetog u mjeseca kultno okupljalište žitelja Ravnih Kotara, Bukovice, ali i iz drugih dijelova Hrvatske. Najjača je to sajamska priredba na otvorenom, ogroman festival trgovine u kojem se najčešće čuje riječ: “Ovo ti je naše hrvatsko, nije kinesko!”. U nekim drugim vremenima hrvatska roba i proizvodi su se podcjenjivali, ali otkad su se otvorile granice, reći da je nešto hrvatsko dovoljan je znak da se radi o kvaliteti.
No to hrvatsko, najbolje se vidi u tzv. “animalnom departmanu”. Tu je pristup “bolešćinama” o kojima se ovih dana naveliko priča potpuno zabranjen.
– Ma vide ti mog pulastra. Aj sad reci što mu fali. Njega jedino može lonac dotuć. A i vi nov’nari samo piš’te o nekim gripama i kugama. Prije ću ja obolit neg’ ovi moji tukci, smijući se vikali su za vašim reporterom prodavači peradi.