Ana Bajok i Stefan Vulić najbolji sportaši

Slika korisnika mkvanja
Dodijeljene godišnje nagrade Sportskog akademskog saveza Sveučilišta u Zadru
Najperspektivnija mlada sportašica je Martina Žarković, studentska prvakinja Hrvatske u judu, a sportaš Antonio Goja, član muške stolnoteniske ekipe
SPORTAŠICA AKADEMSKE GODINE 2017./18. - Ana Bajok

Na Sveučilištu u Zadru jučer su dodijeljene godišnje nagrade  Sportskog akademskog saveza Sveučilišta u Zadru za akademsku godinu  2017./18. Najboljom sportašicom proglašena je Ana Bajok, koja je na  studentskom prvenstvu Hrvatske u plivanju u Vukovaru osvojila zlato na  100 m leđno i dvije bronce na 50m i 100m leptir, dok je najbolji sportaš  Stefan Vulić, član futsal ekipe Sveučilišta u Zadru. Najbolja ženska ekipa  je košarkaška selekcija, a muška momčad sveučilišni šahovski klub. Najperspektivnija mlada sportašica je Martina Žarković, studentska prvakinja Hrvatske u judu, a sportaš Antonio Goja, član muške stolnoteniske  ekipe

Predstavljajući najbolje studente-sportaše rektorici prof. dr. sc. Dijani  Vican, predsjednik Sportskog akademskog saveza Sveučilišta u Zadru dr.  sc. Tonći Jerak nabrojao je uspjehe postignute u prošloj i ovoj akademskoj godini.

- Iako nam je prve godine cilj bio samo uključiti što više studenata u  rad Saveza, već u njoj ostvarili smo zapažene rezultate i na UniSportu, na  kojem smo nastupili u 11 različitih sportova. Ove godine otišli smo korak  dalje i prijavili se u 16 sportova. Do sada smo u ovoj akademskoj godini  osvojili sedam medalja, istaknuo je dr. Jerak, zahvaljujući rektorici na  potpori koju su sportaši do sada imali.

Rektorica Vican rekla je kako je ovaj sastanak možda i najljepši u njezinom mandatu, jer se radi o studentima koji su pored svojih redovnih  aktivnosti uspjeli promovirati Sveučilište širom Hrvatske.

- Unatoč kratkom vremenu od osnivanja do danas, zahvaljujući kolegi  Jeraku i dr. sc. Gordani Ivković, koji su vas motivirali i potaknuli da radite  i uspijete u sportu, mi na svakom koraku ističemo svoj ponos što vas  imamo. Trag kojeg ostavljate u povijesti ovog Sveučilišta ostat će i u godinama kada više ne budete njegovi studenti, poručila im je rektorica Vican.

U neformalnom druženju uz kolače i napitke studenti su iznijeli svoje  prijedloge kako poboljšati sportske aktivnosti na sveučilištu, a rektorica  je izrazila spremnost da im pomogne u osiguravanju adekvatnog prostora za treniranje, putovanjima na međunarodne turnire i svemu što im  može zatrebati na njihovom putu.

Uz godišnje nagrade na svečanosti su dodijeljene i nagrade za izniman  doprinos sveučilišnom sportu, koje su dobili Ina Marin, Katarina Delač i  Toni Ercegović. Za razvoj sveučilišnog sporta nagrađeni su Eleonora Lovraković (stolni tenis), Toni Galov (futsal) i Marko Atelj (košarka), dok je  posebna nagrada uručena ženskoj ekipi odbojkaškog kluba Sveučilišta u  Zadru, za osvojeno drugo mjesto na Međunarodnom Božićnom studentskom turniru Dubrovnik 2017.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno