Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac presuda se izriče ovog petka

Slika korisnika mkvanja
Nastavak suđenja zakazan za četvrtak, 13. prosinca
Daruvarcu je suđenje započelo polovicom rujna pred sucem Tomislavom Šimićem, no nakon što je on zbog zdravstvenih problema otišao na bolovanje, putem e-spisa predmet je dodijeljen sutkinji Mitri Meštrović
D. STANIN/ PIXSELL
Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac sudi se na Općinskom sudu

Nastavak suđenja Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac (31)  zbog prijetnji i nanošenja teških tjelesnih ozljeda 18-godišnjoj Zadranki  koju je brutalno pretukao 13. lipnja u kafiću Chill out na predjelu Melada  koje je trebalo započeti u ponedjeljak 10. prosinca, odgođeno je za četvrtak, 13. prosinca, a sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović koja je spis »Daruvarac« preuzela početkom prosinca  raspravu je zakazala i  u petak, 14. prosinca.

                                                Daruvarcu je suđenje započelo polovicom rujna pred sucem Tomislavom Šimićem, no nakon što je on zbog zdravstvenih problema otišao na  bolovanje, putem e-spisa predmet je dodijeljen sutkinji Meštrović. Ona  je za prvi dan suđenja pozvala većinu svjedoka koje Šimić nije uspio ispitati, među kojima i oštećenicu. Drugog dana, 14. prosinca, očekuje se  iskaz jedne očevitkinje nemilog događaja, ali i iznošenje obrane okrivljenika, nakon čega slijede završni govori i objava presude. Tužiteljstvo je  sudu predložilo da Daruvarca za prijetnju i teške tjelesne ozljede kazni  jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od pet i pol godina. Ukoliko  sud predloženu kaznu prihvati, okrivljeniku će ujedno biti izrečena mjera produljenja istražnog zatvora za koji mu upravo 14. prosinca ističe  onaj maksimalni rok.                                                                                          

Kovačević je mladu djevojku s kojom je bio u povremenoj vezi tog 13.  lipnja, čim se pojavila u ugostiteljskom objektu, udario u potiljak, a nakon  što je ona pobjegla u toalet, nastavio ju tamo tući šakama te joj udarati  glavom o umivaonik. Nastavio ju je tući i u drugom toaletu u kojem  je ona pokušala naći spas pa i u unutrašnjosti kafića naočigled brojnih  gostiju od kojih nitko ništa nije poduzeo da je zaštiti. Taj dio događaja  jasno se  vidi na snimci nadzorne kamere, a o brutalnosti i upornosti nasilnika  najbolje svjedoči udarac nogom iz voleja djevojci u glavu, nakon  što se  podigla u sjedeći položaj sva već krvava od udaraca. Djevojka je  dva puta  podvrgnuta operativnom zahvatu nosa, a slijedi joj još i uklanjanje duboko zasječenog ožiljka. Od nemilog događaja ona posjećuje i  psihijatra  kako bi prebrodila psihičke teškoće kao posljedicu proživljenoga.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)