Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac presuda se izriče ovog petka

11.12.2018. 12:26
Darku Kovačeviću  zvanom  Daruvarac  presuda se izriče  ovog petka


Nastavak suđenja Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac (31)  zbog prijetnji i nanošenja teških tjelesnih ozljeda 18-godišnjoj Zadranki  koju je brutalno pretukao 13. lipnja u kafiću Chill out na predjelu Melada  koje je trebalo započeti u ponedjeljak 10. prosinca, odgođeno je za četvrtak, 13. prosinca, a sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović koja je spis »Daruvarac« preuzela početkom prosinca  raspravu je zakazala i  u petak, 14. prosinca.
                                                Daruvarcu je suđenje započelo polovicom rujna pred sucem Tomislavom Šimićem, no nakon što je on zbog zdravstvenih problema otišao na  bolovanje, putem e-spisa predmet je dodijeljen sutkinji Meštrović. Ona  je za prvi dan suđenja pozvala većinu svjedoka koje Šimić nije uspio ispitati, među kojima i oštećenicu. Drugog dana, 14. prosinca, očekuje se  iskaz jedne očevitkinje nemilog događaja, ali i iznošenje obrane okrivljenika, nakon čega slijede završni govori i objava presude. Tužiteljstvo je  sudu predložilo da Daruvarca za prijetnju i teške tjelesne ozljede kazni  jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od pet i pol godina. Ukoliko  sud predloženu kaznu prihvati, okrivljeniku će ujedno biti izrečena mjera produljenja istražnog zatvora za koji mu upravo 14. prosinca ističe  onaj maksimalni rok.                                                                                          
Kovačević je mladu djevojku s kojom je bio u povremenoj vezi tog 13.  lipnja, čim se pojavila u ugostiteljskom objektu, udario u potiljak, a nakon  što je ona pobjegla u toalet, nastavio ju tamo tući šakama te joj udarati  glavom o umivaonik. Nastavio ju je tući i u drugom toaletu u kojem  je ona pokušala naći spas pa i u unutrašnjosti kafića naočigled brojnih  gostiju od kojih nitko ništa nije poduzeo da je zaštiti. Taj dio događaja  jasno se  vidi na snimci nadzorne kamere, a o brutalnosti i upornosti nasilnika  najbolje svjedoči udarac nogom iz voleja djevojci u glavu, nakon  što se  podigla u sjedeći položaj sva već krvava od udaraca. Djevojka je  dva puta  podvrgnuta operativnom zahvatu nosa, a slijedi joj još i uklanjanje duboko zasječenog ožiljka. Od nemilog događaja ona posjećuje i  psihijatra  kako bi prebrodila psihičke teškoće kao posljedicu proživljenoga.