Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

NAKON PORAZA Nemojmo se zavaravati, Zadar ima jak roster

11.12.2018. 18:15
NAKON PORAZA Nemojmo se  zavaravati,  Zadar ima  jak roster


Nije Ante Nazor bio "energičan" kao svojedobno Aco Petrović, koji se jadao o kratkoći svoje klupe i tada dovodio klub u pošteni trošak, ali i sadašnjem strategu Zadra Sv. Nikola donio je darove e u obliku vrlo konkretnih pojačanja. Prvo je stigao Kwame Donte Vaughn, za kojega je i sam Nazor preuzeo odgovornost i tvrdio da će taj igrač uskoro postati lider ove momčadi, a nakon toga je iznenađujuće potpisan Vladimir Dašić, inače igrač koji je svojedobno igrao i u Real Madridu i igraču kojemu se predviđala "pošetna" NBA karijera. Još ako stigne i Luka Žorić, Zadar će postati "pošteni" kandidat za mjesto u TOP pet ABA lige, ali i za domaće trofeje. No, prave stvari će se morati dogoditi u idućim kolima. Zadar je preksinoć glatko poražen od Crvene zvezde, no realno, nitko se nije previše nadao novom beogradskom iznenađenju. Nije svaki dan Božić, odnosno ne događa se svaki dan Partizan.


Izdominirani
– Bili smo izdominirani – kaže Nazor.
Tako je i bilo. Zadrani su se nekako držali u prvoj četvrtini, nakon koje su imali samo -6. S minus šest je završila i druga dionica pa se na odmor otišlo s 12 koševa zaostatka. A u trećoj je domaćin ubacio u višu brzinu, natrpao koš Zadra, otišao preko 25 razlike i to je bilo to. Posljednja dionica bilo je odrađivanje posla od strane "crveno-belih" i čekanje da utakmica završi, od strane "bijelih".
– Ne treba niti govoriti kolika je razlika u kvaliteti, iako ostaje žal što nismo pružili jači otpor, pogotovo u tom prvom poluvremenu kada smo imali šansu da ostanemo u egalu, a na kraju smo imali 12 koševa zaostatka.
Nazor je nakon prošle utakmice imao energičan nastup. Opleo je po svojim igračima, spominjao je Krešu i Pina, i zagrađivanje tri igrača, trčanje kontri, govorio je o blokadama i zaradio simpatije javnosti. Ovaj put nij bio toliko žestok, ali je ipak dodao…
– Trebalo nam je više igrača sa stavom.


Drskost i roster
I bio je u pravu. Zadar taj "stav" traži kroz cijelu sezonu. I prečesto se ne osjeti žar, grižnja kod igrača. Barem ne kod svih. I sigurno da će Nazor, trener koji voli kod momčadi "izbaciti" drskost, čvrstinu, igranje na rubu prekršaja (odnosno incidenta prema njegovim riječim), će uskoro morati to pronaći i kod ove momčadi.
– Trebali su mi u ovoj utakmici igrači koji su vjerovali da možemo igrati egal utakmicu.
Te igrače Nazor će tražiti idućih dana, prije izuzetnog važnog dvoboja protiv Igokee, nakon kojega bi Zadar napokon trebao na kontu imati i jednu domaću pobjedu. Iako je svaka utakmica svojevrsni rulet, nakon potpisa ova dva igrača, Zadar se, barem gledajući roster, stavio u gornji dom ABA lige. Neće to priznati niti Nazor, niti Branimir Longin i naravno, uvijek će pozivati na oprez i tvrditi da se radi o rosteru koji nije skup poput "onih drugih", ali ovaj roster Zadra je poprilično pun i to kvalitetnih igrača. Vaughn i Lovre Bašić na jedinici, vani su još Mislav Brzoja, Mario Little, Luka Božić. U rotaciji je i Petar Marić pa i mladi Luka Božić. U reketu je gužva. I to "poštena". Uz Dašića tu je Kristijan Krajina, Domagoj Vuković, Šime Špralja, William Magarity i talentirani Luka Planinić. Još ako dođe Žorić. Zaista je klupa duga, rotacija kvalitetna i ovakav Zadra se ne bi trebao boriti za ostanak, već za Europu. I to je realnost. A svi navijači Zadra se nadaju da će Zadar izgledati sve bolje i bolje, jer nema razloga da se to i ne dogodi. Važno se što prije maknuti iz opasne zone. U idućim kolima će se stvari krenuti riješavati i jedni će ostati dolje. Zadar je u ovom trenutku na omjeru 3-7, a to znači dioba posljednjeg mjesta, no iduća dva dvoboja Zadrani igraju kod kuće i to protiv Igokee i FMP-a. I nakon tih dvoboja Zadar mora doći na omjer 5-7, da bi u "miru" otišao na noge Cedeviti. Jer ako se to slučajno ne dogodi, krenut će panika, a ta panika nikome ne treba, niti igračima, niti navijačima.