Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

POŽAR U TANKERKOMERCOVOJ MARINI Uzrok otvoreni plamen uslijed djelovanja gorivih tvari

11.12.2018. 08:53
POŽAR U TANKERKOMERCOVOJ MARINI Uzrok otvoreni plamen uslijed djelovanja gorivih tvari


Kako doznajemo iz PU zadarske nakon provedenog očevida na zgradi u Ulici Ivana Mažuranića u Zadru utvrđeno je kako je uzrok požara otvoreni plamen uslijed djelovanja gorivih tvari.
U tijeku je kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom
Podsjetimo, požar koji je izbio u nedjelju u jutarnjim satima u zgradi Marine Zadar, a ugašen je u roku sat vremena. U gašenju je sudjelovalo 11 vatrogasaca i 6 vozila. Šteta je velika, a vatra je zahvatila zidove te razno smeće i plastiku koji su se nalazili u prostorijama nekadašnjeg Casina.
– Dojavu o požaru dobili smo od građana i na teren je odmah izašlo 11 vatrogasaca sa šest vozila. Iz napuštenog prizemlja zgrade, koja se prostire na više od 300 četvornih metra, sukljao je gust dim, a kako se u blizini nalazi kotlovnica, za koju se ne zna je li puna ili prazna, vatrogasci su odmah isključili dovod do nje. Vatra je zahvatila zidove, gorjeli su različito smeće i plastika, a požar je stavljen pod kontrolu za sat vremena, kazao je tada  Željko Šoša, zapovjednik JVP Zadar.
U zgradi je nekad bio Casino, a već dulje vrijeme prostor je napušten i u njemu se noću skupljaju mladi.