Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Danske ovacije za zadarske jedriličare

Autor: Zrinka Grancarić

11.01.2009. 23:00
Danske ovacije za zadarske jedriličare


Olimpijska posada zadarskog Uskoka, Pavle Kostov i Petar Cupać, u  pratnji trenera Ivana Bulaje, doživjeli su u subotu navečer u Danskoj svakako  jedan od najljepših trenutaka u svojoj sportskoj karijeri. Naime, u četvrtak su  zadarski jedriličari otputovali u Dansku kako bi sudjelovali u emisiji Sport Gala  Show, danskoj svečanosti dodjele godišnjih priznanja najuspješnijim sportašima. Dolazak zadarskog trija bio je iznenađenje za zlatnu olimpijsku  posadu u klasi 49er, Dance Warer/Ibsen. Pavle i Petar sa sobom su ponijeli  i jedro s kojim su jedrili u Kini i s kojim su i Danci osvojili zlato.
– Skrivali su nas cijelu emisiju. U trenutku kad smo se trebali pojaviti  najprije su išle reklame tijekom kojih su ljudi s televizije na pozornicu donijeli  brod, s podignutim prednjim jedrom i s našim glavnim jedrom zamotanim u  rolu. Kad su završile reklame mi smo izašli na pozornicu, digli to jedro.  Iznenađenje je bilo potpuno, a kad smo počeli dizati jedro nastao je pravi  urnebes u dvorani, svi su se digli na noge i pljeskali, zaista fantastičan  doživljaj! – prezadovoljan se javio Petar Cupać.
Kostov i Cupać vratili su se jučer kući.
– Ma malo nam je već i dosta ovih fešta ha, ha, ne možemo ni krenuti u  normalni ciklus treninga, super je sve ovo, ali treba se sad baciti na posao,  regate su uskoro pred nama! – kaže Pavle Kostov.
Prva regata Uskokovom dvojcu na rasporedu je u travnju u Španjolskoj. A  prije toga ipak će se morati “žrtvovati” za još jednu feštu – onu najveću, 26.  siječnja u Turskoj zakazana je dodjela međunarodnih priznanja za fair play.