Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Moramo iskoristiti ovaj uspjeh

Autor: Drago Bajković

11.01.2009. 23:00
Moramo iskoristiti ovaj uspjeh

Foto: Vedran SITNICA



Ono što je najvažnije, vratili smo atmosferu u momčad. Imao sam dojam da nam nitko ne može ništa i da svakoga možemo pobijediti. To je vrlo važno s obzirom da se nalazimo na posljednjem mjestu prvoligaške ljestvice i da nas očekuje teška borba u proljetnom dijelu prvenstva, kazao je Župan


Zadar je Dvoransko prvenstvo Hrvatske okončao na drugom mjestu i to je svakako uspjeh koji zaslužuje sve pohvale. U finalu izabranici Dalibora Zebića ipak se nisu mogli suprotstaviti splitskim “bilima”, koji su s rekordnih deset pobjeda iz deset utakmica osvojili turnir. Bez obzira na to, Zadrani zaslužuju epitet najugodnijeg iznenađenja prvenstva, tim više što su nakon jesenskog dijela Prve HNL posljednjeplasirana momčad na ljestvici. Ako je suditi po ovome prvenstvu, Zadrani se mogu nadati puno vedrijem proljeću u kojem je cilj što prije pobjeći s posljednjeg mjesta. Po svemu sudeći, pozitivna atmosfera se vratila u redove prvoligaša sa Stanova, a sada je pred trenerom Daliborom Zebićem težak i odgovoran posao da tu pozitivnu atmosferu iskoristi za pripreme i ono što dolazi nakon njih. Jedan od ponajboljih igrača Zadra na Dvoranskom prvenstvu, kojih je uzgred rečeno bilo više, je Dragan Župan.
Veliki uspjeh
– Svakako možemo biti prezadovoljni igrama i drugim mjestom na ovom Dvoranskom prvenstvu. U finalu ipak nismo uspjeli svladati Hajduk iako je želja itekako postojala. Uz dobre nastupe raduje i to što se nitko nije ozlijedio, osim Mitrovića koji ima lakšu ozljedu. Ono što je najvažnije, vratili smo atmosferu u momčad. Imao sam dojam da nam nitko ne može ništa i da svakoga možemo pobijediti. To je vrlo važno s obzirom da se nalazimo na posljednjem mjestu prvoligaške ljestvice i da nas očekuje teška borba u proljetnom dijelu prvenstva. Ovaj rezultat moramo iskoristiti na najbolji mogući način u pripremama koje slijede i prvenstvu koje je pred vratima.
Župan se još malo osvrnuo na organizaciju i atmosferu u kojoj je Dvoransko prvenstvo odigrano.
– Stvarno se ne može naći niti jedna zamjerka na organizaciju Dvoranskog prvenstva. Ono što posebno raduje je publika koja je od prvoga dana u velikom broju pohodila utakmice, a posebno posljednja dva dana kada je bila ludnica u Dvorani Krešimira Ćosića. Posebno zahvaljujem Tornadu, tj. svim našim navijačima koji su nas nosili u svim utakmicama na ovome prvenstvu. Oni su svojim navijanjem itekako zaslužni za naš uspjeh.
Župan nije želio puno komentirati komplimente koje je zaradio za svoju igru na prvenstvu.
– Momčad je najvažnija i zato svatko od nas mora na terenu davati svoj maksimum, a sve u cilju da Zadar osvari povoljan rezultat. Naravno da mi gode komplimenti koje sam dobio za svoju igru na dvoranskom prvenstvu, ali, opet ističem, momčad izbaci pojedince. Uostalom bilo je više igrača u našim redovima koji su briljirali na ovome prvenstvu. Uspjeh na Dvoranskom prvenstvu nas ne smije uljuljkati, ipak je to drugačije od onoga što nas očekuje na zelenim travnjacima u proljeće. Osobno priželjkujem samo da me zaobiđu ozljede, a za sve ostalo se ne bojim. Svjestan sam da moram dati puno više nego prošle jeseni kada me je ozljeda sputala u tome. Vratio nam se Dalibor Zebić, a pod njegovim vodstvom sam pružao najbolje partije u karijeri.
Konkurencija
Zadar očekuje teško proljeće.
– Moramo maksimalno odraditi ove pripreme jer one su temelj za predstojeću polusezonu. Uopće ne sumnjam da će svatko od nas dati 100 posto svojih mogućnosti jer svjesni smo teške situacije u kojoj se nalazimo. Moramo što prije s tog zadnjeg mjesta i vjerujem da ćemo to učiniti već u nekoliko prvih kola. Opet naglašavam, vrlo važno je da nas zaobiđu ozljede.
Nekoliko novih igrača već je stiglo na Stanove, očekuju se još neka nova imena.
– Neki od njih poput Ćurjurića i Bečirija su se predstavili na Dvoranskom prvenstvu, a stiže nam i Šaranović. Vjerujem da će se brzo svi uklopiti u naš sastav i da ćemo zajedničkim snagama izvući Zadar s posljednjeg mjesta. Koliko čujem, uprava misli dovesti još neka pojačanja i to, u svakom slučaju, pozdravljam. Jaka konkurencija u momčadi jedan je od važnih čimbenika da na proljeće ponovno budemo ono što smo bili u prošloj sezoni – kazao je na kraju razgovora Župan.