Godine mu nisu prepreka

Slika korisnika admin
nincevici_frane
Filip BRALA
ODLIČAN POČETAK GODINE - Frane Ninčević

Na Zagi kupu, turniru dječaka do 12 godina održanom u Zagrebu, Frane Ninčević iz Sukošana stigao je do četvrtfinala turnira. Iako je u spomenutom meču izgubio od Filipa Marića iz Agrama, potrebno je napomenuti kako se Frane natječe u konkurenciji tenisača starijih od njega godinu ili čak dvije. Mladom Sukošancu, trenutačno devetom na rang listi dječaka do 12 godina, bio je to već drugi uspjeh u 2010. godini. Naime, na Otvorenom prvenstvu nacionalnog teniskog centra održanom od 2. do 5. siječnja u Zagrebu, 10-godišnja teniska nada stigla je do polufinala.   

Frane Ninčević trenutačno se priprema za Dvoransko prvenstvo Hrvatske koje će se koncem mjeseca održati također u glavnom gradu, a o njegovim dosadašnjim rezultatima i planovima za tekuću godinu, Franin otac i trener Miro Ninčević je rekao:

- S obzirom da je Frane zbog bolesti bio izvan trenažnog procesa, radi se o izvrsnim rezultatima. Pred nama je sada Dvoransko prvenstvo na kojem bi opet mogao dogurati do četvrtfinala. Naravno, pod uvjetom da u prvom kolu ne dobije nekog od glavnih nositelja. Ove godine planiramo sudjelovati barem na 20-ak turnira, što je neophodno želimo li zadržati njegov kontinuitet. Nažalost, Frane nema priliku kao njegovi vršnjaci iz Zagreba koji svaki tjedan igraju jedan turnir, a o uvjetima za trening da ne govorim. No on radom i talentom pokazuje da se može uspješno nositi i u konkurenciji starijih igrača - zaključio je Miro Ninčević. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno