Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kaljski projekti idu dalje

Autor: Dragana Glavočić

11.01.2010. 23:00
Kaljski projekti idu dalje

Foto: Adam VIDAS



Ukupno 1,1 milijun kuna namijenjen je izgradnji ceste od Batalaže do državne ceste D110. Sanacija odlagališta sljedeći je projekt za koji će se izdvojiti oko 2 milijuna kuna, kazao je Vidov
Općina Kali za 2010. ima proračun u iznosu od 11,8 milijuna kuna. Prošlogodišnji ostvareni proračun je 8,8 milijuna kuna. Prema riječima načelnika Tina Vidova najviše sredstava namijenjeno je održavanju infrastrukture, a najmanje za investiranje u nove projekate.
– Za projekt nastavka sanacije i proširenja lukobrana u uvali Batalaža planira se izdvojiti 1,7 milijuna kuna. Ukupno 1,1 milijun kuna namijenjen je izgradnji ceste od Batalaže do državne ceste D110. Sanacija deponija, sljedeći je projekt za koji će se izdvojiti oko 2 milijuna kuna, kazao je Vidov. Za sve ostale projekte kao što su izgradnja vodovodne mreže i javne rasvjete te uređenje sportskog igrališta na Dražinama izdvojena su nešto manja novčana sredstva.
– Za izradu projekta ribarske luke i UPU općine Kali planira se izdvojiti 2 milijuna kuna, naveo je Vidov dodavši da će se planirani općinski proračun puniti vlastitim sredstvima, ali i onima iz resornih ministarstava.