Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Prostran prije tjedan dana potpisao pristupnicu za Zagreb

Autor: Roman Morović

11.01.2010. 23:00
Prostran prije tjedan dana potpisao pristupnicu za Zagreb

Foto: Zvonko KUCELIN



– Drago mi je što se ovo završilo na ovaj način. Točno je da ću najvjerojatnije otići u Zagreb. Ovaj tjedan bi trebali dovršiti te pregovore – kratko će Prostran


Toni Prostran više nije član Košarkaškog kluba Zadar – stoji u službenom priopćenju kluba, koje je na adresu medija stiglo jučer u prijepodnevnim satima, uz kratko obrazloženje.
– Konačno je odlučeno kako je sporazumni raskid ugovora u ovom trenutku najprihvatljivija opcija za obje strane. Prostran se odrekao svojih potraživanja prema klubu, te zauzvrat dobio ispisnicu. KK Zadar Toniju Prostranu želi puno sreće i sportskih uspjeha u nastavku karijere.
Tako je završila priča koja je počela prošli utorak, zahtjevom mladog košarkaša za raskidom ugovora, kojeg je poslao na adresu HKS-a. Klub se o tom zahtjevu očitovao u ponedjeljak,  priznavši kako kasni s isplatama igraču, ali kako njegovu inicijativu za raskidom ugovora smatra nekorektnom, nakon što mu je, prema riječima predsjednika Dina Perovića, klub maksimalno izašao u susret na svaki mogući način. Iako se KK Zadar prvotno protivio Prostranovom zahtjevu, smatrajući da nisu ostvareni uvjeti po kojima bi on stekao status slobodnog igrača, jučer je očito došlo do dogovora između dviju strana, te klub i igrač više nemaju nikakvih obveza jedan prema drugome. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve je izglednije kako će Prostranova nova destinacija biti KK Zagreb, što nam je sinoć potvrdio i sam Toni.
– Drago mi je što se ovo završilo na ovaj način. Točno je da ću najvjerojatnije otići u Zagreb. Ovaj tjedan bi trebali dovršiti te pregovore – kratko će Prostran.
Prostranov transfer u Zagreb u razgovoru za tportal.hr potvrdio je i Dražen Beraković, glasnogovornik kluba iz Trnskog.
– Toni je dva dana prije isteka prijelaznog roka  (istekao 6. siječnja, pr. ur) potpisao pristupnicu Zagrebu, što znači da neće biti problema s dogovaranjem njegovih osobnih uvjeta. Još ne znam na koliko će dugo potpisati ugovor, ali ako ga je Zadar pustio, on će pojačati naše redove.
Zanimljivo, isti dan kada je Prostran postao slobodan igrač, pojavila se informacija kako bi i još jedan član brončane generacije s Novog Zelanda, Mario Delaš, uskoro mogao promijeniti klub. Prema pisanju portala kosarka.hr, Splićani su sve bliži dogovoru sa litavskim Žalgirisom, te bi najbolji igrač svjetskog U-19 prvenstva prošle godine, uskoro mogao završiti u bivšem klubu Marka Popovića.