Samo za prestiž

Slika korisnika admin
Autor: 
kkradnicki1001_boisa
Filip BRALA
PONOVITI SUBOTU - Vladimer Boisa

Konferenciju za novinare "u čast" Mire Bilana zadarski trener iskoristio je i za najavu dvoboja s litavskim Šiauliaiem u posljednjem kolu skupine C Eurokupa. Nažalost, taj dvoboj neće imati natjecateljski značaj, budući da je jasno da će u danje natjecanje ići grčki Aris i izraelski Hapoel. Ipak, tim Zmage Sagadina zajedno s kormilarom želi pobijediti u posljednjoj europskoj utakmici u sezoni 2009./10.

- Naš današnji protivnik je treća po snazi momčad u Litvi. Igraju tipičnu litavsku košarku. Imaju šest sedam odličnih napadača i u svojoj igri nemaju strpljivosti - kazao je Sagadin, koji je svjestan činjenice da će njegova momčad morati primiti mnogo manje poena nego u prvom međusobnom susretu ove dvije momčadi, koji je Zadar, prije svega odličnom igrom u napadu, uspio riješiti u svoju korist.

- Šiauliai je momčad kojoj je lako davati koševe, ali ju je teško braniti. Mi u zadnje vrijeme podižemo nivo igre u obrani i sigurno je da ćemo morati dobro odraditi zadaću u tom segmentu. Primiti 90 poena, kao u prvoj utakmici nije prihvatljivo. Poznato je da mi primamo između 15 i 20 koševa po četvrtini, što je između 60 i 70 po utakmici. To je prihvatljivo.

Za pobijediti Litavce bit će potrebna i dobra igra u napadu?

- Moramo imati raznovrsnost u napadu, ali također je važno zadržati kvalitetan skok. Vjerujem da ćemo to danas napraviti.

Dvoboj između Zadra i Šiauliaia počinje u 19 sati, kada se igraju i sve ostale utakmice Eurokupa.

Eurokup, skupina C

Parovi posljednjeg kola: Zadar - Šiauliai, Hapoel Jerusalem - Aris.

!,<!,<!,<!,<!,< Aris 5 4 1 403:371 9

Hapoel 5 3 2 424:398 8

Zadar 2 3 390:399 7

Siauliai 5 1 4 407:456 6

Car: Dobiti "nevažnu" utakmicu

- Nažalost ova utakmica neće odlučivati o ničemu - kazao je igrač Zadra Marko Car.

- Ipak, mi ovo želimo dobiti i završiti nastup u Eurokupu s pobjedom. Osim toga ova utakmica će nam poslužiti kao dobra priprema za iduće, vrlo važne nastupe. Osim toga važno je da i mladi igrači dobiju minutažu - dodao je Car.

Danas bez trojice

Na žalost Zadar danas neće nastupiti u kompletnom sastavu. Zdravstveni bilten nije onakav kakvog bi želio gledati Zmago Sagadin.

- Vjerojatno ćemo nastupiti bez Jure Škifića kojeg je uhvatila viroza, a Vedranu Moroviću se upalio i ugnjojio žulj i on je jučer imao malu operaciju, tako da niti na njega nećemo moći danas računati. Marino Šarlija ima problema s leđima. Jučer je bio na pregledu i krenuo je s terapijama. Mi trenutačno na treningu imamo deset igrača što bi trebalo biti dovoljno za pobjedu danas - rekao je Sagadin.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno