Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Liburnija i Panturist kasnili s poreznim prijavama

11.01.2011. 23:00


Jučer je u HGK –  Županijskoj komori Zadar  održan sastanak Povjerenstva  za usklađivanje voznih redova. Naime, ovo se povjerenstvo formira u slučajevima kada radni odbor ne uspije riješiti sva pitanja vezana uz  usklađivanje voznih redova.  Kako doznajemo od tajnice  Radnog odbora HGK Županijske komore Zadar, Gordane Lovrinov, problem je bio  što dva prijevoznika nisu udovoljila svim uvjetima. Riječ je  o zadarskoj Liburniji i osječkom Panturistu koji u svojim ponudama prvi nisu priložili porezne prijave.
– Oni nisu udovoljili uvjetima za uvrštenje u knjigu za  usklađivanje voznih redova, tj.  uvjetima iz novog Pravilnika o  izmjenama i dopunama pravilnika o dozvolama za obavljanje linijskog prijevoza putnika. Pravilnik je donesen krajem godine, a navedeni su prijevoznici, koji se očito nisu na  vrijeme informirali o izmjenama i porezne prijave poslali  naknadno. Povjerenstvo je tako na današnjem sastanku  odlučilo da se i njih uvrsti u  knjige za usklađivanje voznih  redova. Formiranju knjiga ove  će se godine tako pristupiti tek  sada. Slijedi njihovo slanje autoprijevoznicima te prvo i drugo čitanje kroz nekih petnaestak dana, rekla je Lovrinov.
Podsjetimo da je radni odbor Županijske komore Zadar ponude autoprijevoznika,  odnosno njihove prijedloge  novih ili izmijenjenih voznih  redova javnog cestovnog prijevoza na području Zadarske  županije, otvorio na sastanku  u prosincu.
Riječ je o redovnom godišnjem usklađivanju voznih  redova za županijske linije na  temelju Zakona o prijevozu u  cestovnom prometu i Pravilnika o dozvolama za obavljanje linijskog prijevoza putnika.
Zaprimljeno je ukupno  osam omotnica s ponudama  različitih autoprijevoznika.