Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Na Dan grada Regata Sv. Stošije

11.01.2011. 23:00
Na Dan grada Regata Sv. Stošije


U subotu na sam Dan grada i blagdan Svete Stošije, Gradska glazba odsvirat će budnicu ulicama grada, a kao i svake godine kod središnjeg križa na Gradskom groblju bit će položeni vijenci. S početkom u 11 sati u župnoj crkvi Svete Stošije održat će se i sveta misa, dok će se u istom terminu održati i atletska utrka Biograd 2011.


Brojna događanja koja će se  upriličiti u sklopu ovogodišnjeg blagdana Svete Stošije  i proslave Dana grada Biograda 15. siječnja počinju već  ovih dana.
Među prvima kao i ranijih  godina su sportski susreti, a  tradicionalni Malonogometni  turnir “Cup grada Biograda”,  započinje danas 12. siječnja u  sportskoj dvorani biogradske osnovne škole. U petak 14. siječnja u Dalamtian  pubu Carpi more  održat će se Večer  domoljubne poezije  kninskog pjesnika  Ante Nadomira-Šutre koji će nastupiti uz domaću  mušku klapu Biograd. Istu večer s  početkom u 18 sati  održat će se i Svečana  sjednica biogradskog  Gradskog vijeća na  kojoj će biti uručene i  nagrade Grada.
Ove godine Nagrada za životno djelo  bit će dodijeljena profesoru  Boži Došenu, ravnatelju biogradske Srednje škole, a za  osobita postignuća u području školstva te višegodišnji  predani rad u izdavaštvu i  očuvanju povijesne i kulturne  baštine grada. Ova nagrada  sastoji se od Povelje i  novčanog iznosa od dvije prosječne plače zadnjeg tromjesečja. Uz to na sjednici će  biti uručena i priznanja Grb  grada Biograda te izveden  bogat kulturno zabavni program.
U subotu na sam Dan grada  i blagdan Svete Stošije Gradska glazba odsvirat će  budnicu ulicama grada, a kao i svake godine kod središnjeg  križa na Gradskom  groblju bit će položeni  vijenci. S početkom u  11 sati u župnoj crkvi  Svete Stošije održat će  se i sveta misa, dok će  se u istom terminu  održati i atletska utrka  Biograd 2011, koja se  trči na relaciji Biograd-Crvena Luka-Pakoštane-Biograd.
S početkom u 11 sati  i biogradski Yacht club  počet će s “Regatom  Sv. Stošije” na regatnom polju ispred  Gradske luke. Poslijepodne i  navečer slijedi otvaranje nekoliko izložbi.
U Gradskoj galeriji GrafArt Matko Trebotić “Svjetlost iz pepela i duge” o životu  i radu Antona de Dominisa,  dok će se u prostorijama Zavičajnog muzeja predstaviti  izložbe “Ambijentalna arhitektura biogradskog područja” te “Svečano tradicijsko ruho i nakit žena biogradskog kraja”.
Za kraj večeri “rezerviran”  je kulturno-zabavni program  pod nazivom “Tebi, grade” koji će izvesti biogradski KUD  “Kralj Tomislav”.
Za nedjelju je predviđena  još jedna prigodna manifestacija pod motom “Recimo da  obitelji”, a pod nazivom “Tatamatijada” u organizaciji  dječjeg vrtića Biograd. Svoj  doprinos ovogodišnjoj proslavi Dana grada dat će i Pučko  otvoreno učilište koje je za  ovu prigodu ugovorilo gostovanje kazališta “Planet Art”  s predstavom “Prekid”, a koja  će se u prostorijama učilišta  odigrati u ponedjeljak 17. siječnja.