Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Oproštajna zabava iznenađenja za Terezu

11.01.2011. 23:00
Oproštajna zabava iznenađenja za Terezu


Tereza Grbić, koja  je više od 30 godina u zadarskim dječjim vrtićima radila  kao odgojiteljica, odlazi u mirovinu. Tim povodom, djelatnici Dječjeg vrtića “Ciciban”,  gdje je Tereza radila do umirovljena, priredili su joj  oproštajnu zabavu, i to zabavu  iznenađenja!
Naime, odgojiteljica Tereza  Grbić, u “Cicibanu” je radila do  kraja prošle godine. Nakon  blagdana, odlučila je svoje kolege još jednom sve okupiti te  zajedničkim druženjem, zaključiti svoje radne dane. Njezin poziv na druženje, djelatnici “Cicibana” iskoristili su da  Terezi prirede iznenađenje –  oproštajnu zabavu! Tako je odgojiteljicu Terezu, uz dobru  spizu i pregršt darova te harmoniku i gitaru, u mirovinu  ispratila vesela družina koja se  u utorak navečer okupila u  Dječjem vrtiću “Ciciban”. Uz  ćakulu, pjesmu i ples, te večeri  su se u “Cicibanu” miješale razne emocije, smijeh i suze, kojima je bio isprepleten i Terezin  radni vijek odgojiteljice u zadarskim dječjim vrtićima.
Tereza je svoj radni vijek započela kao medicinska sestra.  Uz posao je i studirala. Po završetku studija, 1979. godine  kao odgojiteljica je počela raditi u tadašnjem Dječjem vrtiću  “Bagat”. Nakon “Bagata”, 1989.  godine prešla je u tadašnji  Dječji vrtić “Boris Kidrič”, danas “Ciciban”, gdje je ostala do  odlaska u mirovinu, dakle kraja prošle godine.
– Tereza je godinama tkala  neraskidive niti ljubavi i poštovanja u bezbroj malih stvorenja, koja odgojiteljima život  znače. Zbog djece joj je osmijeh na licu ponekad zastajao, a češće još jače blistao,  priča Durđa Gašparović, odgojiteljica u “Cicibanu”.
Kolegice Terezu opisuju kao  tihu i nenametljivu osobu koja  se vrlo brzo djeci, roditeljima i  kolegicama uvlačila pod kožu.  Kolegice za Terezu nisu bile  samo suradnice jer među njima  je našla i životne prijateljice.
– Odgovorno je obavljala  svoj posao, dijeleći dobro i zlo,  radost i tugu s njoj dragim kolegicama. Svojom plemenitošću, Tereza je punila srca  mnogih generacija djece, budućih prijatelja, ponosna što je  bila dio njihova odrastanja. Mi,  njezine kolegice, ponosne smo  što smo dio života provele uz  nju te bile jedna mala, ali važna  karika u lancu njezina života,  stoji u pismu, koje su Terezi  pročitale njezine kolegice prilikom njezina odlaska u mirovinu.