Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

“Problem nije u nama”

11.01.2011. 23:00
“Problem nije u nama”


Nikakvih problema nema između mještana Pakoštana i Vrane, uljara radi za sve pa tako i za Šušu. Ono što je naveo nije istina i da nije bacio masline, mogao je napraviti ulje, kaže Mate Ivas iz Uljare Pakoška


Problem je  u Draganu Šuši, a ne u uljari,  kazao je Mate Ivas iz Uljare  Pakoška reagirajući na tekst  “Bacit će 1.500 kg maslina?!”.  Naime, u navedenom tekstu  se Dragan Šuša iz Vrane  požalio da će baciti masline  koje mu ne žele samljeti u  Uljari Pakoška. Kako tvrdi  Mate Ivas, uljara nije radila za  božićne blagdane, a otvorili su  je baš zbog maslinara koji  zbog raznih razloga nisu bili u  prilici ulje napraviti prije.
– Danas smo počeli s radom  i završit ćemo sve maslinare  koji su prijavljeni. Dragan  Šuša bio je obaviješten o tome  kada počinjemo s radom i  trebao je kao i drugi maslinari  svoje masline držati u moru,  koje je konzervans. Nikakvih  problema nema između  mještana Pakoštana i Vrane,  uljara radi za sve pa tako i za  Šušu. Ono što je naveo nije  istina i da nije bacio masline  mogao je napraviti ulje, kazao  je Ivas ističući da je za Šušu  bio organiziran i besplatan  prijevoz njegovih maslina do  uljare, s obzirom da svog prijevoza nije imao.
Dubravka Sambunjak Domitrović poslala je demanti u  kojemu je navedeno da su u  više navrata kontaktirali Dragana Šušu te da je bio pravovremeno obaviješten kada  je na redu.
– Nismo jedina uljara na  ovome području, tako da se  gospodin Šuša mogao obratiti  i drugim uljarama ako nije  zadovoljan našom, izbor je na  njemu. Problem je u tome što  smo očito jedina uljara koja  još radi zbog naših dragih  maslinara i sada nas se zbog  toga proziva u negativnom  kontekstu. Gospodin Šuša je  zvao uljaru tri puta i svaki put  mu je rečeno da će uljara  raditi poslije Tri kralja i da će  o terminu rada biti obaviješten tri-četiri dana unaprijed, kao što je rečeno i svim  ostalim maslinarima zbog kojih će uljara raditi 11. siječnja  2011. godine, što su očito svi  osim njega razumjeli, stoji u  tekstu koji je poslala Sambunjak Domitrović te se navode i dani te vrijeme poziva  koji su upućeni Draganu  Šuši.
– Gospodin Šuša tvrdi da  mu ne želimo samljeti masline  jer je iz Vrane, a ne iz Pakoštana. Navedena izjava ne  može biti dalje od istine s  obzirom da su svi maslinari  dobrodošli u našoj uljari. Štoviše, gospodina Šušu, zvalo se  iz uljare u petak 7. siječnja  2011. u 12 sati i 14 minuta  kako bi ga se obavijestilo, kao  i ostale maslinare, o terminu  za preradu maslina u uljari,  međutim on se nije javio na  mobitel (slučajno ili ?!). Zbog  nejavljanja na mobitel gospodinu Šuši upućen je poziv u  subotu 8. siječnja u 11 sati i 24  minute kada mu je i rečen  termin za preradu. O svim  pozivima postoje zapisi tako  da se sve može provjeriti. S  obzirom na vrijeme objave  članka u Zadarskom listu (bilo je dovoljno vremena da se  povuku neosnovane optužbe),  upitna je namjera gospodina  Šuše, je li zabrinut za svoje  masline ili je s namjerom htio  diskreditirati uljaru koja se  sve ove godine trudi svojim  radom prilagoditi potrebama  maslinara, što između ostalog  uključuje 24-satni rad i besplatan prijevoz maslina kada  je to potrebno, kazala je Sambunjak Domitrović.