Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Cerkno je više od tradicije

11.01.2012. 23:00
Cerkno je više od tradicije


Pozdravivši Novu godinu 28 plivača Zadra otputovalo je u Cerkno – mjesto u Sloveniji gdje već tradicionalno odrađuju sedmodnevne pripreme. Od 2. do 8. siječnja marljivi natjecatelji od kategorije početnika do seniora plivali su dva puta dnevno, skijali na skijalištu Ski-centra Cerkno, trenirali u teretani i natjecali se testirajući formu zajedno s prijateljima iz PK Cerkno. Dugogodišnje prijateljstvo između PK Zadar i kluba domaćina započelo je na bazenu hotela Cerkno prije 12 godina, a u posljednje tri godine Cerkno je redoviti gost međunarodnog mitinga Sv. Krševan. Odlični uvjeti u hotelu, bazenu i na skijalištu iznova privlače Zadrane, koji su i ovaj put iz Slovenije ponijeli samo lijepe dojmove.
Pored svakodnevnog treninga u bazenu ujutro i popodne mladi plivači su dobar dio dana provodili na skijalištu, gdje su napravili prve korake ili unapređivali svoje dotadašnje znanje. U ovakvih sedam dana napravi se mnogo – kaže glavna trenerica Zadra Josipa Nekić – preko bazena, rada na suhom i druženja, razvoja timskog duha. Cilj priprema je višestran: stjecanje forme, unapređivanje tehničkih i taktičkih znanja, stjecanje novih znanja…
Treninzi su bili organizirani u tri grupe, pod budnim okom Josipe Nekić, Željka Olujića i Karla Vukića koji su više nego zadovoljni demonstracijama svojih plivača.
– Da su u dobroj formi pokazalo se na natjecanju na kojem smo odmjerili snage s domaćinima iz Cerkna – dodala je Nekić.
Svi plivači nastupili su kroz pet disciplina na 50 – metarskoj dionici te u štafeti 8 x 25 m slobodno. Titulu najbržeg u muškoj konkurenciji ponio je Marko Burčul, u ženskoj Laura Čizmin, dok je štafeta Zadra u zadnjoj izmjeni također osigurala pobjedu.
Plivači se nisu štedjeli ni na skijalištu, pa su svoje sposobnosti odmjerili i na natjecanju organiziranom kroz školu skijanja koju su pohađali.         
Puno rada i zabave bio je režim plivača Zadra u ovih sedam dana. Kući su se, kažu, vratili iskusniji, jači i spremniji za nove pobjede. Kroz siječanj ih još očekuju nastupi na plivačkim ligama, a u veljači i ožujku regionalna prvenstva te Prvenstvo Hrvatske.


PK Zadar na pripremama u Čerknu


Ira Jovančević, Ana-Marija Petani, Laura Čimin, Lara Zelić, Petra Marković, Tea Kadić, Hana Zelić, Marko Burčul, Borna Dukić, Marko Smrkinić, Jakov Lonić, Viktorija Vidaić, Rina Marcelić, Katja Čizmin, Luka Perović, Marjan Kulaš, Juraj Dunatov, Filip Petani, Borna Artić, Lucija Dukić, Ivan Medanić, Luka Smrkinić, Nika Kotlar, Katarina Miočić, Tea Šintić, Lovre Marković, Sara Anić i Božo Puhalović.