Bukirani zimski termini remonta u Nauti Lamjani

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Nova remontna sezona pokazala je povratak povjerenja brodara u Nautu Lamjanu

Financijski izvještaj koji je Trgovačkom sudu u Zadru predao Alein Khan, stečajni upravitelj Naute Lamjane d.d. u stečaju, pokazuje kako ovo remontno brodogradilište može opstati i biti konkurentno na tržištu.

Khan svoj zaključak temelji na poslovnim rezultatima postignutim u prvih devet mjeseci prošle godine, a izlaz iz problema vidi u rješavanju starih obaveza, reprogramu ili dokapitalizaciji.

- Uz ovakav način poslovanja, postojeće troškove i broj zaposlenih, tvrtka bi mogla rentabilno poslovati na tržištu i ispunjavati obveze predviđene stečajnim planom te izići iz stečajnog postupka, očuvati koncesiju, proizvodnju i radna mjesta što je od velikog značaja za mještane otoka Ugljana i Pašmana, izvijestio je optimistično Khan, usprkos smanjenju opsega poslova u brodogradilištu vezanih uz remont brodova u odnosu na posljednje izvješće koje je ovom sudu predao u srpnju 2015. godine. To stoga što je manjak prihoda nadomješten naplatom veza za brod Atlantic Navigator, a koji, zajedno s ostalim prihodima, omogućava pokriće troškova poslovanja, režijskih troškova, plaća zaposlenih i tekućih investicija u nužno održavanje osnovnih sredstava i infrastrukture škvera.

Investicije

- Nova remontna sezona pokazala je povratak povjerenja brodara u Nautu Lamjanu. Dokazali smo da se radi o dobro uređenoj tvrtki u kojoj su ispunjeni svi ekološki standardi po pitanju zbrinjavanja otpada i zaštite okoliša, što je godinama bilo zanemarivano. U tijeku je i postupak izdavanja vodopravne dozvole zbog koje je trebalo zadovoljiti niz uvjeta u vidu sanacije odlagališta otpadnih ulja i zauljenih voda, a za koje poslove smo angažirali ovlaštenu splitsku tvrtku Cian d.o.o., pohvalio se Khan te dodao kako već sada postoji niz upita i rezervacija za zimske termine remonta, te da je ožujak 2016., kao udarni remontni mjesec, gotovo popunjen. Također, naveo je i da su potpisani ugovori o izvršenju remontnih usluga sa ribarskim zadrugama sa zadarskog područja - Ribarska sloga, Plivarica, Zadar i Omega te zadrugom Liburnija s opatijskog područja. Zadrugarima je Khan osigurao popust od 15 posto na redovne komercijalne cijene, a dobri uvjeti privukli su i brodare iz matične luke  Krila Jesenice koji potvrđuju rezervacije za remont u sve većem broju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno