Za studente i učenike osigurano 130 tisuća kuna

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ
Načelnik Neven Begonja odlučit će tko će prema utvrđenim kriterijima dobiti stipendiju

Na posljednjoj sjednici održanoj sredinom prosinca prošle godine privlačko Općinsko vijeće jednoglasno je prihvatilo proračun za 2016. godinu te su se stvorile sve pretpostavke da načelnik Neven Begonja na temelju svojih ovlasti raspiše javni natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja općine Privlaka. On je to i učinio 8. siječnja, a zainteresirani studenti imaju rok od petnaest dana za podnošenje prijave na spomenuti natječaj.

Kao što je poznato Općina Privlaka u ovogodišnjem je proračunu osigurala ukupno 130.000 kuna za stipendije studentima i srednjoškolcima, a navedenim natječajem osam redovnih studenata može računati na dobrodošlu općinsku potporu.

U vrijeme dok bude trajao natječaj ustrojit će se povjerenstvo na čelu s načelnikom Begonjom koje će imati zadnju riječ i to na osnovu prikupljene studentske dokumentacije te tri utvrđena kriterija, a to su opći uspjeh odnosno prosjek ocjena u prethodnoj godini školovanja, sudjelovanje na natjecanjima i smotrama te socijalni status podnositelja zahtjeva.

Inače, za stipendijama iz godine u godinu u Privlaci vlada sve veće zanimanje što i ne čudi kad se zna koliki su trenutačni troškovi studiranja.

Kako ističu u Općini Privlaka, one prijave koje ne budu sadržavale kompletnu dokumentaciju neće se uzimati u obzir, a svi studenti sudionici natječaja bit će u roku od 15 dana od zaključenja natječaja obaviješteni o rezultatima i to pismenim putem na adrese navedene u dokumentaciji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno