Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Maj stigao u – siječnju!

11.01.2017. 23:00
Maj stigao u – siječnju!


Još u utorak KK Zadar pohvalio se na svojoj web stranici da je FIBA skinula blokadu, a kako se i prije toga danima predmnijevalo, taj je trenutak iskorišten za registraciju i licenciranje Maja Kovačevića. Jučer, pak, klub šalje u javnost da je slovenski igrač, s kojim je u rujnu prošle godine potpisan ugovor, postao igrač Zadra. Tako je Neven Plantak dobio još jednoga igrača za sutrašnju utakmicu u Skoplju s MZT-om što je, kako god okrenuli, u ova (pre)hladna vremena dobra vijest. Kao i da će Kovačević moći igrati u A 1 ligi, a to se dugo čekalo i čekalo, pa i dočekalo, i za Ivana Ramljaka.
Maj Kovačević, valja se prisjetiti, došao je prije nekoliko mjeseci, u vremenu kad je trener bio Ante Matulović. Klub je tada doveo njega i Igora Marića. S obojicom su ugovori potpisani i Matulović je u to doba zborio, a sportski direktor Branko Skroče potvrđivao, kako će njihovim dolaskom prva momčad dobiti na konkurentnosti i na kvaliteti. Iza kulisa, pak, lebdjela je blokada FIBA-e skupa sa zabranom KK Zadar za nastupe u europskim klupskim natjecanjima (ne odnosi se na ABA ligu) i dvojac Kovačević – Marić nije imao pravo nastupa. Čekali su, bili na treninzima, utakmice gledali s tribina dok prvo nije dosadilo Mariću. On se vratio u Slovačku, odakle (Prievidza) je i došao, dok je Kovačević još malo ostao. Dok je još bio trener, Matulović je znao reći kako je Slovenac ustrajan, želi ostati i gotovo, želi svakako karijeru nastaviti u Zadru, itd. U jednom trenu, ipak, netko je predložio, a igrač i klub prihvatili, da Kovačević ponešto odigra u Sloveniji, u Heliosu. I da i dalje čeka…
Eto, čekao je i dočekao gotovo polovicu mjeseca siječnja na bijelom kruhu. Sad je, napokon, oko toga priča završila i prve minute Kovačević bi trebao upisati u Skoplju.
Branko Skroče, sportski direktor:
– Zadovoljni smo što se pozitivno riješila ova priča s Kovačevićem. On je već pokazao da je vrlo dobar igrač i bit će nam od velike koristi u drugom dijelu sezone. S njim ćemo dobiti širinu na bekovskim pozicijama. Odličan je šuter i vrlo je koristan u obrani. Veliki je pozitivac u svlačionici, što je također važno za atmosferu u momčadi.
U ovom trenutku možda i nije toliko bitno razglabati koliko će deblokada FIBA-e potrajati. Nije nemoguće da je pripremljen i napravljen nekakav vremenski ‘konjićev skok’ da bi klub s Višnjika u roster ugurao Kovačevića. Moguće i još jednog igrača o čemu je prošli tjedan riječ – dvije kazao Neven Plantak spomenuvši stranca. Sad je tako kako je, Kovačević će dobiti priliku potvrditi je li on sve baš ono o čemu govori Branko Skroče, a i Planatku će biti bar mrvicu lakše. Dok poštovani čitatelj niže ove retke, Plantakova družina na putu je prema Skoplju gdje će sutra (20) igrati s MZT-om, momčadi koja je u ABA ligi na ljestvici trenutačno – zadnja.