Kaštelani sparing partneri za FMP

Slika korisnika valentinam
HT PREMIJER LIGA
Košarkaši Zadra danas (17.45 sati) gostuju kod posljednjoplasirane momčadi lige
Zvonko KUCELIN
Najlakše gostovanje u sezoni?

Gostovanje u Kaštel Sućurcu kod Ribole košarkašima Zadra spada među ona najlakša u sezoni, jer ruku na srce ne bi trebalo strahovati od momčadi koja dosadašnjih 11 kola nije uspjela upisati ni jednu pobjedu. Iako podcjenjivanje protivnika u sportu nikad nije isplativo, najava da je utakmica protiv Ribole Zadranima malo jači trening pred ono puno zahtjevnije i bitnije što slijedi u narednim tjednima, nije pretenciozna. S pogledom prema ponedjeljku  kad na Višnjik dolazi FMP, direktan suparnik za četvrtu poziciju u ABA ligi, treba odraditi obavezu protiv fenjeraša domaće lige. U tom smjeru razmišlja i trener Aramis Naglić koji neće propustiti ovaj ogled iskoristiti kako bi pružio više minuta nekim igračima koji su manje participirali u prošlim utakmicama.

- Dvoboj  protiv Ribole je za nas ozbiljna utakmica iako se radi o posljednjeplasiranoj momčadi. Svjesni smo naše uloge apsolutnog favorita, ali isto očekujem od svojih igrača maksimalnu ozbiljnost i koncentraciju. Iako kvalitetom odskačemo od naših domaćina, neće nam pobjeda doći sama od sebe već je treba i zaslužiti na parketu. Nadam se da će sve biti kako smo zamislili i da ćemo se na pravi način uspjeti pripremiti za FMP koji nam dolazi u ponedjeljak – najavio je Naglić prije utakmice iz koje bi najveći dobitak uz bodove trebale biti nove minute prilagodbe nakon duge ozljede, Jakova Vladovića. Sa spremnijim Vladovićem biti će i treneru puno lakše u narednom setu bitnih utakmica (FMP, Mornar, Cedevita, Igokea).

- Proces vraćanja na teren nakon dugog izbivanja je težak i jedino u tom smislu može pomoći sve veća minutaža, pogotovo u ovakvim lakšim utakmicama gdje se mogu nadoknaditi i tolerirati eventualne greške. U tom smislu odlučili smo poštediti Knowlesa od ove utakmice kao bi bio što spremniji za ponedjeljak kad nam dolazi FMP – zaključio je Naglić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno