Nagrada za životno djelo farmaceutkinji Katarini Pervan

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Dan grada Biograda
Grad Biograd će u budućnosti nastaviti s realizacijom novih projekata koji će osigurati i financijsku održivost, tako da vidljive rezultate očekujemo u skoroj budućnosti, najavio je gradonačelnik Ivan Knez
Velimir BRKIĆ
Gradski leaurati s gradonačelnikom Knezom, dogradonačelnikom Stopferom i predsjednikom Vijeća Šangulinom

 U petak je u nastavku proslave Dana grada Biograda na Moru i blagdana nebeske zaštitnice svete Stošije u sportskoj dvorani Srednje škole Biograd, pred oko 400 nazočnih, održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su uručene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama za 2017. godinu.

Svečanu sjednicu otvorio je Tonči Šangulin, predsjednik Gradskog vijeća, a obilježila ju je nazočnost brojnih javnih osoba i izaslanstava iz Hrvatske i inozemstva, nastupi popularnog hrvatskog benda Mejaši, klape Bunari iz Vodica, mlade pjevačice Ivana Orlić i KUD-a Sv. Ivan Medviđa- Biograd, kao i kninskog pjesnika Ante Nadomira Tadića Šutre.

- Budimo ponosni, mišljenja sam da je 2017. godina najuspješnija godina, stoga ćemo učiniti sve da 2018. godina bude uspješnija od 2017. godine. Do sada smo za EU projekte dobili 100 milijuna kuna. Grad Biograd će u budućnosti nastaviti s realizacijom novih projekata koji će osigurati i financijsku održivost, tako da vidljive rezultate očekujemo u skoroj budućnosti. Napredak i razvoj uvijek iziskuju vremena, jer ništa kvalitetno i dobro nije učinjeno preko noći, rekao je gradonačelnik Ivan Knez.

Uspješna 2017.

U isticanju dobrog što je napravljeno prošle godine spomenuo je Knez otvaranje Fun parka Mirnovec, produljenje turističke sezone i porast broja noćenja.

- U vodovod i kanalizaciju uloženo je 32 milijuna kuna, dobili smo odluku o financiranju Poduzetničkog inkubatora u vrijednosti od 38 milijuna kuna, ugovorena je izgradnja i opremanje Centra za socijalnu skrb u vrijednosti od pet milijuna kuna, dobivena odluka o sufinanciranju reciklažnog dvorišta u vrijednosti od pet milijuna kuna. Tu je i projekt Turističkog informativnog centra vrijedan 22 milijuna kuna, dok ćemo Centar za održivi aktivni turizam Biosfera u vrijednosti 19 milijuna kuna smjestiti u zgradi stare škole, najavio je Knez.

U 2018. godini, kaže, planiraju završiti sve projekte koji su ugovoreni i kojima su osigurana sredstva iz 2017. godine.

- Započet ćemo gradnju POS-ovih stanova vrijednosti sedam milijuna kuna. Također, u tijeku je izrada projektne dokumentacije za uređenje plaža, za ribarsku luku, za Gradski muzej, za ribarnicu te projektna dokumentacija za sortirnicu otpada. U pripremi je projekt sanacije odlagališta Baštijunski brig te priprema dokumentacije za završetak kanalizacijskog sustava Biogradske rivijere. Konačno, u ovoj godini želimo riješiti budućnost sportske luke Jaz te završiti izradu projektne dokumentacije za poduzetničku zonu K2, Industrijsku zonu i Servisnu zonu Bućina te provesti izdvajanje zona Jankolovica I i Jankolovica II., zaključio je Ivan Knez.

Nazočnima su se obratili Milorad Demo, izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, te Božidar Longin, zadarski župan, koji je također govorio o biogradskim projektima.

Pljesak za slovenskog gradonačelnika

- Osim ribarske infrastrukture, projekt uključuje premještaj te gradnju nove trajektne luke u Biogradu, što je jedan kvalitetan iskorak po uzoru na Luku Gaženica u Zadru, te će dugoročno rasteretiti promet u centru grada. Taj projekt će se vezati na trajektnu luku u Tkonu čija je izgradnja u tijeku, a financiranje završne faze očekuje se sredstvima iz EU fondova, rekao je župan Longin.

Veliki pljesak dobio je Janko Kos, gradonačelnik slovenskog Žaleca.

- Iz Slovenije nisam došao preko Piranskog zaljeva već autocestom i osjećam se super. I iz zrakoplova se ovdje vidi napredak, ali isto kao i kod nas to vam gotovo nitko ne priznaje. Neka prolaze mandati, ali ostat će prijateljstvo gradova iz Hrvatske i Slovenije, Biograda na Moru i Žaleca, zaključio je Kos.

Nagrada za životno djelo Katarini Pervan

Nagrada Grada Biograda na Moru za životno djelo za 2017. dodijeljena je mag. pharm. Katarini Pervan, biogradskoj ljekarnici.

Grb Grada Biograda dobili su: Mate Zaninović za područje odgoja i obrazovanja, Nada Peleš za humanitarni rad, Šime Jadrešić, za područje odgoja i obrazovanja, Šime Filipović za promicanje društvenih vrijednosti, Pave Tomić za područje sporta, Dragan Troskot za požrtvovnost i nesebičan doprinos u vatrogastvu, Milan Galešić za doprinos u području obrane u Domovinskom ratu, Tin Brolich za spašavanje 80-godišnjeg vozača potonulog u osobnom vozilu nedaleko Šumpreša, i Josip Rakić, za osvojeno prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u boksu i Vaterpolski klub Biograd.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno